En hilsen fra en ny udnævnt " Brugerambassadør"

Oprettet: 17.06.2012 - 20:51

"Kære kommende ambassadør,

Tak for din mail. Det er med stor fornøjelse at jeg kan fortælle, at vi har valgt dig som en af vores brugerambassadører for Litteratursiden"

- sådan stod der i en mail fra Lise Vandborg, som jeg modtog den anden dag.

Ups- tænkte jeg først ! Nu skulle jeg jo lige til at holde en sommerpause fra litteratursiden, men denne tittel forpligtiger jo til en lille præsentation, og jeg  benytter også  lige lejligheden til at oplyse jer om mine fri læsnings planer, uden dog at jeg  vil forpligtige mig selv på at  lave længere anmeldelser.

Først en præsentation af mig selv som læser; 

Jeg er næsten et halvt århundrede, og læser meget alsidigt, dog med hovedvægten lagt på nordiske forfattere .

Jeg læser helst  de forfattere der tager fat om samfundsrelevante emner, gerne dem der har sans for den psykologiske vinkel.

Jeg kan også sluge en krimi i ny og næ, eller en klassiker kan blive tygget, men nyere dansk / norsk litteratur er p.t min favorit genre, og så kommer der jo lige nogle amerikanske forfattere som Jenifer Egan eller Jonathan Franzen , Siri Hustvedt / Poul Auster forbi og ødelægger den nordiske profil lidt.Jeg er også nød til at nævne mit ret nyopdagede forfatterbekendtskab fra Japan ; Haruki Murakami - han er bare fænomonal til at opbygge en historie i flere planer, tempi og han har en kæmpe god skrivestil, selv for en som mig der ellers ikke er vild med fantasy genren .

I min dagligdag formidler jeg rigtig meget børnelitteratur , læser dagligt mindst  2( gerne flere )børnebøger højt , det qua  mit arbejde som pædagog og sproglig vejleder.

Derudover læses der pædagogiske fagbøger , hvorfor jeg også er medlem af den pædagogiske bogklub , hvor jeg iøvrigt er gæsteanmelder pådenne juli måneds medlemstilbud.

Jeg smider  lige et par titler og navne på forfattere af, og det er alt sammen nogle forfattere der har skrevet bøger jeg har læst, eller vil læse inden for dette herrens år 2012.

Knausgård er selvskrevet på min sommerferie liste Jeg er nået til 5. bind 

Linn Ullmann  har jeg netop opdaget- datter af Liv og Ingmar Bergmann- Hun er også god til at videregive de her usagte ting i familien, og så har hun udgivet en ny bog jeg må have fat i.

Julian Barnes er fra England. Jeg må genlæse hans " Når noget slutter" for der står bare så meget godt i hver sætning

Kirsten Hamanns " Se på mig" skal lige genlæses før bogen videregives til en veninde. Hun er da bare en af de bedste danske satirikere der findes p.t.

Christian Jungertsens nyeste "Du forsvinder" skal jeg lige tage mod til mig for at hoppe ud i, men jeg var rigtig begejstret for " Undtagelsen"

Og så har jeg en kollega der er sød at låne mig krimier, så Marklunds sidste nye kommer lige med i ferietasken også. Derudover skal jeg da lige benytte mig af dr.s download tjenneste og skal hente Leif G W Perssons " Den døende detektiv"

Den kan hentes gratis  i perioden d. 11-18 /6 og igen d. 25/6 - 9/7 på dr.dk/ litteratur

Derudover håber jeg på at få læst Thorkild Hansens " Det lykkelige Arabien"  en rejseskildring fra Frederik V`s tid i 1761 - 1768. Den eneste der vendte hjem var den unge astronom og landmåler Carsten Niebuhr, og jeg har hørt at den skulle være ret morsom sine steder.

Så tror jeg  at jeg kom rundt om mig og mine litterære præferencer for denne gang. Håber  I alle får en god og læserig sommer. Nu skal jeg ind og se lidt bold.

 

 

 

 

 

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Michael Linde Larsen

  tir, 19/06/2012 - 12:13

  Hej Connie - dejligt at du har lyst at være ambassadør på litteatursiden. Og ikke kun af gavn, men nu også af navn!

  Kunnne ikke forestille mig nogen mere oplagt end dig med al din læselyst og engagement i at skrive indlæg til siden. Det skal nok blive godt:-)

  Vi håber jo også at jer ambassadører for siden kan overtale/lokke andre fra jeres netværk til at blive aktive brugere herinde. Jo, flere vi skriver jo sjovere der det:-)

  Nå, men jeg ved jo, at du holder lidt lav profil på siden i løbet af sommeren, så jeg vil ikke skrive andet end at jeg glæder mig til at læse dine skriverier på den anden side af ferien.