Yahya Hassan Social realisme

Oprettet: 11.10.2013 - 10:57

Invandre digteren Yahya Hassan har skrevet digtet "barndommen" som sætter samfundet under kritik. Det beskriver Yahyas barndom i danmark og hvordan han er blevet tæsket fordi forældrene ikke havde andet at lave. I digtet bliver der hele vejen igennem benyttet social realisme, og der er i sådan en grad at du begynder at stille sprøgsmål til om det rent faktisk er social realisme eller det er fiktion. Det er så voldsomt at de fleste ikke kan nigge genkende til det der bliver skrevet. Men Yahya for det til at lyde som om at det er hverdag for de fleste indvandrere.

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Christina D

  tor, 17/10/2013 - 16:06

  Hej Christian.

  Kan du anbefale en anden ung dansk forfatter, som har samme gennemslagskraft som Yahya Hassan?

   

   

 • Tina Karina Mor...

  ons, 16/10/2013 - 10:42

  Interessant debat du starter, Christian :-) Hvad er fiktion og hvad er fakta, når forfattere trækker på egne livserfaringer og oplevelser ?

  Yahya Hassans bog har allerede skabt megen debat og der er mulighed for mere her på Litteratursiden. I december og januar er bogen til debat i DR Testklubben, så få allerede nu fat i bogen og vær med når testklubben åbner debatten om "Digte" af Yahya Hassan

  Allerede nu er der gang i debatten om bogen her på Litteratursiden.
  Fra Vild med ord festivallen i Århus i år er her et videointerview med forfatteren
  3.f på Holstebro HTX har debatteret digtet Barndom. Her skriver eleverne om ærlighed, vil forfatteren bare "sjæle rampelyset", tabuer og om hvad social realisme er.
  Hvad er kunst og hvad er debat spørger Anne Himmelstrup om i sit blogindlæg og Marit fortæller i sit blogindlæg om mødet med Hassan på Vild med ord festivallen.

   

 • Anonym

  man, 17/03/2014 - 09:54

  Orgh hold dog mund Tina. Yayha Hassan kan muligt være en god digter, men han forholder sig ikke til det et digt bør indholde. Han skriver og udtrykker sig på en helt forkert måde. Han er ikke kalibreret til det et dansk digt skal indholde. så gå sut