Microforlagt krimi bakkes op af eReolen, Københavns Biblioteker, Lindhardt & Ringhof, Litteratursiden - og læserne

Oprettet: 09.03.2016 - 18:27

En krimi, der udgives på microforlag, vil af mange bogfolk forventes at blive en fiasko, der hurtigt er død og borte.
Den forventning mærkede jeg, da jeg valgte at lade min tredje roman, krimien Jeg får Døden, udgive via Thy-microforlaget Candied Crime i september 2015.
Men det er gået anderledes. På den dejlige måde:

  • Omkring nytår måtte forlaget udgive papirbogen i 2. oplag - 1. oplag var udsolgt. 
  • Forud havde bogen fået en række anmeldelser (ikke i aviserne - de overså microudgivelsen). Der var en række gode anmeldelser på bl.a. Krimisiden, Københavnerliv.dk - og ikke mindst her på Litteratursiden, hvor bibliotekar Erling Lykke blandt andet skrev: "Ane-Marie Kjeldberg skriver sig dygtigt ind i rækken af danske krimiforfattere. Plottet er gennemtænkt, miljøet omkring alternative behandlere interessant og handlingen elementært spændende."
  • Også omkring nytår kom Jeg får Døden på eReolen.
  • I december udgav Lindhardt & Ringhof bogen som lydbog.
  • For kort tid siden opdagede Københavns Biblioteker min krimi - og fandt den interessant nok til at anskaffe hele 10 eksemplarer i ét hug. 
  • Læserne er også glade for min bog - det vidner både salget af den og en række læseranmeldelser om.
     

Da DBC har fravalgt at give Jeg får Døden lektørudtalelse (modsat mine to tidligere romaner hos forlaget Facet), er min bog ikke blevet købt af helt så mange biblioteker, som oprindeligt forudset (og på en del biblioteker er der følgelig også pænt lang ventekø til den), så det er ekstra dejligt at opleve, at bogen alligevel har fået så god medvind fx på eReolen, Københavns Biblioteker og her på Litteratursiden. Og blandt læserne ikke mindst.

Man kan vist alt i alt godt tillade sig at kalde min Jeg får Døden en mælkebøttekrimi - en krimi, der stik mod alle forventninger klarer sig godt :-).

Og hvad skyldes det så, er jeg blevet spurgt fra flere sider.
Der er flere faktorer:
1) jeg vil være så ubeskeden først at sige, at jeg har skrevet en god bog: Udøvet godt håndværk med et tema, der går ud over blot rent krimiplot (jeg ser på svindel og bondefangeri af sårbare mennesker inden for gebeterne alternativ helbredelse og nyspiritualitet)
2) bogen er udkommet på et seriøst forlag og har herunder haft en cand. mag i litteratur som redaktør 
3) åbenhed hos anmeldere (bl.a. her på Litteratursiden) for nye tider, hvor microforlag udmærket kan udgive gode bøger 
4) åbenhed hos forlaget Lindhardt & Ringhof for det samme
5) samme åbenhed for nye tider hos en række biblioteker (med Københavns Biblioteker i flot front) samt bibliotekernes eReolen
6) åbne og nysgerrige læsere - som for en dels vedkommende endda har haft lyst at anmelde min krimi på nettet 

---
Krimien Jeg får Døden er Ane-Marie Kjeldbergs tredje roman (og første krimi).
Bogen kan lånes som e-bog på eReolen samt i papirform på en række biblioteker (og alle biblioteker kan bestille den hjem). Bibliotekerne har endnu ikke lydbogen, men man kan prøve at spørge efter den. Måske vil de så overveje anskaffelse.

Ane-Marie Kjeldberg har desuden en række fagbøger og noveller på sin bibliografi.