’Ti lektioner i lyst’, ’Romerske fantasier’ og ’Det bløde punkt’

Oprettet: 27.12.2012 - 13:17

Tre små romaner i et lækkert layout er C&K forlagets bud på erotisk litteratur til danske kvinder. Og det er det bedste bud, der længe er givet!

I kølvandet på den erotiske bølge, der tog sin begyndelse med den amerikanske "mommy porn"-serie ’Fifty shades of Grey’, er de danske forlag nu også begyndt at udgive erotisk litteratur. Gamle klassikere som fx ’Fanny Hill’ er genudgivet i et nyt, lækker layout, og flere veletablerede forfatter(inder) har kastet sig over den erotiske genre.

Det er simpelthen blevet in at læse erotisk litteratur, der er ingen pinlige pornofornemmelser over det, og de fleste kvinder signalerer "ja, jeg er et seksuelt væsen, og jeg er stolt af det", når de har de erotiske bøger liggende på natbordet.

Nu har forlaget C&K valgt at komme med deres bud på tre erotiske bøger til kvinder, og det er efter min mening årets bedste bud. 

I hver af de tre romaner befinder der sig en moden kvinde i centrum. Hver gang møder disse kvinder en smuk, mørk og mystisk mand – en rigtig libertiner om man vil.

I ’Ti lektioner i lyst’ møder Benedicta en kunsthandler, der måske ikke er den, han udgiver sig for at være. Efter at han har introduceret hende for en smuk, rødhåret kvinde, begynder Benedicta at tvivle på hans baggrund.

I ’Romerske fantasier’ er det forretningskvinden Noa, der møder sit livs romance på en café i Rom, og snart har de en fælles leg i gang, hvor de digter erotiske historier til hinanden. En leg om fantasi og virkelighed. Er hendes smukke, mørke mand virkelig arkitekt, eller er han måske en helt anden, end hun tror?

Endelig er det Nell, der i ’Det bløde punkt’ får et specielt gensyn med en ungdomskæreste. Efter et længerevarende forhold med den ældre mand Robert møder hun på en tankstation en dragende mand, der forfølger hende tværs igennem landet. Men er det Mads, hun skal have… eller?

Kvinderne drages af disse spændende og selvsikre mænd, og de erotiske eventyr er i gang. Læseren befinder sig indeni kvindernes tankeverden, og det er, når man selv er kvinde, nemt at identificere sig med hovedpersonerne.

De tre små romaner er skrevet af en debutant samt to etablerede kvindelige forfattere. Jeg har været meget nysgerrig for at finde ud af, hvem der gemmer sig bag navne som Noa N og Nell Drachmann, men øv – det er ikke lykkedes. Men nuvel - ligegyldigt hvad, så er det kvinder, som kan finde ud af at skrive, og som skriver godt! Sproget er sanseligt, flydende, erotisk beskrivende og det er en fornøjelse (på mange niveauer) at læse.

Alt i alt er dette tre små erotiske perler, som vil være det oplagte valg, hvis man har lyst til at se, hvad kvalitet indenfor erotisk litteratur kan være.

0
Din bedømmelse: Ingen