Ti gode sommerbøger

Oprettet: 08.07.2011 - 10:51

Litteratursiden har samlet ti af de nyeste romaner, som har imponeret redaktionen og brugerne mest, og der er masser af inspiration til sommerferielæsning for enhver smag.

 

 

  •  "Chronic City" af Jonathan Lethem. Fra anbefalingen: "I en nær fremtid efter 11. september hudflettes på morsom vis den moderne overfladiske amerikanske storby. En sprogligt udfordrende roman med Manhattan som geografisk udgangspunkt. "
  • "Brokeback Mountain" af Annie Proulx. Fra anbefalingen: "Den prisbelønnede amerikanske forfatter Annie Proulx præsenterer autentiske, rørende og barske fortællinger fra et øde stykke af USA."
  • "En dåre fri" af Beate Grimsrud. Fra anbefalingen: "Romanen sluger langsomt sin læser og sætter ord på den usigelige ensomhed, der – skizofreni eller ej – er langt mere udbredt i vores verden, end vi kan se."
  • "Uskyldens museum" af Orhan Pamuk. Fra anbefalingen: "Det er Pamuks hidtil mest rørende værk og en omvendt pageturner, der giver lyst til at blade tilbage og genlæse igen og igen. Slow food for hjernen og hjertet og en stor læseoplevelse."
  • "Scener fra en landsby" af Amos Oz. Fra anbefalingen: "På mesterlig vis skriver Amos Oz om hverdagens dramaer fint og stærkt. Man kan føle, smage og dufte Tel Ilan og dens mennesker og i alt, hvad der sker i bogen. Hver fortælling beskriver livets forskellige afskygninger og hverdagens store og små dramaer."
  • "De edsvorne" af Robert Low. Fra anbefalingen: "Her er en bog om barske vikinger og grusomme slag, historien er velfortalt og helstøbt, og alle der kan lide disse ingredienser vil elske den. Dette er en flot debut, og man kan håbe på flere fra hans hånd."
  • "Bogens folk" af Geraldine Brooks. Fra anbefalingen: "Romanen, som er blevet en international bestseller, er først og fremmest en fantastisk velskrevet og velkomponeret historie. Sproget er blomstrende, malerisk og detaljeret ned i mindste detalje, og skildringerne af alle de mange personer er vedkommende og levende."
0
Din bedømmelse: Ingen