Stil spørgsmål til Valeur på Vild med Ord

Oprettet: 23.08.2013 - 09:37

Du kan være med til at stille spørgsmål til Erik Valeur i forbindelse med at Litteratursiden står for at moderere en debat med forfatteren på festivalen.

Det syvende barn handler om syv børn, der alle fødes på Rigshospitalets fødegang B og bortadopteres gennem frøknerne på børnehjemmet Kongslund. Historien om de syv adoptivbørn er viklet ind i et spind af løgne og fortielser og vækker hele vejen igennem mange spørgsmål i én som læser. Romanen var da også genstand for en livlig læseklubdiskussionpå Litteratursiden i forbindelse med nomineringen til DR Romanprisen i 2012.

Nogle af de spørgsmål, brugerne på Litteratursiden kredsede om i debatten, var det evigt aktuelle tema omkring adoptivbørn og fortielse og om at vokse op uden sine forældres kærlighed. Er det for eksempel altid en fordel at den, der adopteres, kender sin sande identitet? Desuden har der været diskussion om, hvorvidt børnehjemmeforstanderinde Magna er ondskabsfuld eller ej. Mange brugere har også været optaget af, hvilken genre bogen egentlig er, da den på én gang synes både at være en kritisk samtidsroman, krimi og psykologisk roman. Desuden har betydningen af, at Erik Valeur selv tilbragte de to første år af sit liv på et børnehjem, været bragt til debat.

Erik Valeur fik med debutromanen ’Det syvende barn’ fra 2011 flere priser, herunder Bogforums debutantpris i 2011, Weekendavisens Litteraturpris i 2011 og DR Romanprisen i 2012. 

Brænder du efter at stille Valeur et spørgsmål eller to så send en mail til mig, da jeg interviewer Erik Valeur på litteraturfestivalen, lørdag d. 7. september 2013 kl. 16.40. Send en mail til lva@aarhus.dk

Læs om andre arrangementer på festivalen i vores artikel om festivalen.

0
Din bedømmelse: Ingen