Nynne bliver aldrig lykkelig

Oprettet: 14.11.2004 - 09:37

Nynne bliver aldrig lykkelig...
Af bibliotekar Stine Bjerregaard

BogForum fredag. Henriette Lind og Lotte Thorsen i samtale med Naser Khader om "Nynnes dagbog 2".

Stemningen var høj og latterudbrudene mange - præsis som når man læser om Nynne - da de to journalister ved Politiken/forfatterne Henritte Lind og Lotte Thorsen, mødte Naser Khader sent fredag eftermiddag.

Nynnes dagbøger har stor succes. Så stor, at der er reservationskøer på bibliotekerne og forlagene har måttet melde udsolgt. "Nynnes dagbog 1" er ved at blive filmatiseret, med en imponerende rolleliste med bl. a. Stine Stengade, Jimmy Jørgensen og Lars Kaalund, og i hovedrollen som Nynne er Mille Dinesen. Succesen har overrasket de to forfattere, og da et forlag første gang udtrykte interesse for at udgive Politiken-klummerne, troede de ikke på det. Det var først da direktør Gert Ringhof gav pigerne en tur til Grækenland for at færdiggøre bogen, det gik op for dem. Filmatiseringen har de intet at gøre med, men synes valget af Mille Dinesen til hovedrollen er et godt valg - hun bør dog spise nogle Yankie-bars!
Nynne får også flere mails end Lotte og Henriette tilsammen med fx nytårsinvitationer og tilbud om at hjælpe med at finde hendes G-punkt. Så nu tør de to forfattere stå frem - noget de ikke turde i starten for ikke at ødelægge deres journalistiske karriere. Og det er alle, der læser bøgerne - fra teenage-pigerne til de 40+ årige mødre.

Bøgerne/klummerne skriver de to forfattere oftest sammen - hjemme i stuen. Der er en del af forfatterne selv i Nynne - samt af deres venner og bekendte. De opsnapper sjove historier og omdanner dem til Nynnes univers. Fx historien om Nynne der samtidig med, at hun smækker sig ude har buksebenet fast i døren, så hun hverken kan komme frem eller tilbage, bygger på en virkelig hændelse, forfatterne fik fortalt i den børnehave, begge deres piger går.

Til spørgsmålet om Nynne er narcissistisk, bliver svaret "om hun er Naser-sistisk?". Men svaret er i hvertfald ja. Nynne har svært ved at tænke på andre end sig selv, men er samtidig også hårdest ved sig selv. Hun vil gerne have Alt-for-damerne-fløde-farvede-kartoffelrække-livet og er misundelig, men faktisk ville vi andre, hvis vi mødte hende, synes hun var helt ok: en god mor, meget pæn og et varmt menneske.
 
Naturligvis spurgte Naser Khader om, hvor Nynne stod politisk, men det var forfatterne ikke meget for at komme ud med. Hun stemmer personligt - på en hun synes er blæret/lækker/klog, men ellers står hun nok mest stille. Hvis hun selv skulle sige, hvad hendes mærkesager var, ville det nok være familie mm., men de virkelige ville nok være mænd og overtræk (er der nogen politikere der har det som mærkesager i folketinget?)

Desværre for Nynne - til glæde for os andre, lader det til der kommer en "Nynne 3". Henriette og Lotte kan næsten ikke efterlade hende til et lykkeligt liv i kartoffelrækkerne, så derfor er der nok mere utilfreds, uheldig, sjov, sød, narcissistisk Nynne i fremtiden.

 

0
Din bedømmelse: Ingen