Ny ambassadør

Oprettet: 02.02.2009 - 16:05

Forfatter: Merete Pryds Helle

Foto: Thomas A

Merete Pryds Helle blev født den 13/10-1965 i Charlottenlund og voksede op i et parcelhuskvarter.  Efter afsluttet HF-eksamen var hun elev på Forfatterskolen 1988-90 og tog i 1994 en bachelor

Vi har nu fornøjelsen af at præsentere Merete Pryds Helle som vores nye ambassadør. Det næste halve år vil hun skrive blogs på Litteratursiden. At vi har spurgt netop Merete Pryds Helle om hun vil være vores første ambassadør for den nye interaktive version af Litteratursiden er ikke en tilfældighed, for Merete Pryds Helle har altid været i front i forhold til de nyeste digitale medier.

Senest har hun udgivet Danmarks første SMS-roman, Jeg tror, jeg elsker dig. I 1998 skrev hun manuskript til computerspillet Giften, et interaktivt adventure-spil, og i 2004 til den filmede installation Storvask.

Merete Pryds Helle debuterede i 1990 med novellesamlingen, Imod en anden ro, som hun skrev, mens hun gik på Forfatterskolen.   Forfatterskabet er fyldt med sproglige eksperimenter og stor stilsikkerhed.  I Det glade vanvid eksperimenterer Merete Pryds Helle desuden med synsvinklen, idet hun lader den ligge hos en rødspætte. Og i romanen Oh, Romeo, skriver hun en imponerende modernisering af Shakespeares tragedie. ” Oh, Romeo" er en politisk roman om kulturforskelle og manglen på forståelse for "de andre", men vigtigst af alt er det en roman om den store, ægte kærlighed”, skriver Pernille Lisborg i sin anbefaling af romanen her på Litteratursiden.

Ud over prosa for voksne har Merete Pryds Helle skrevet børnebøger, anmeldelser, essays, radiospil, sonetter, radiospil m.m.   Under pseudonymet Liv Mørk har hun udgivet krimierne Hvad øjet ikke ser og Falken og falkoneren.

Merete Pryds Helle har boet i Italien fra 1998 til 2006 og undervist i dansk sprog på universiteterne i Venedig og Firenze, men bor nu i København og underviser på Forfatterskolen.

Det er med stor glæde at Litteratursidens redaktion nu kan byde velkommen til Merete Pryds Helle som ambassadør.

0
Din bedømmelse: Ingen