Monstre

Oprettet: 02.11.2012 - 11:54

Hvorfor er vi så fascineret af monstre og uhygge? Det fortæller gru-forsker Mathias Clasen om fra spøgelsestoget i Tivoli Friheden. Du kan høre mere om aliens og vampyrer på bibliotekerne i november.

I tyve år har Mathias Clasen næsten kun læst og set skræk og rædsel. Clasen er gru-forsker og har skrevet bogen ’Monstre’, som er månedens bog i november og tredje bog i serien ’Tænkepauser’ fra Aarhus Universitetsforlag. For Mathias Clasen er det uhyggelige – som for de fleste mennesker - forbundet med lige dele fascination og angst.

- Jeg ser aldrig gyserfilm alene. Det tør jeg ikke. Min kone er nødt til at se med, og hvis hun falder i søvn, slukker jeg straks. Min kone er jo kvinde - så hun må gerne gemme hovedet i puden, når det bliver for uhyggeligt. Det går ikke for mig. Jeg har det trick, at jeg stirrer intenst på timeren på harddisk-optageren, når jeg ikke kan klare mere af filmen. Det har jeg aldrig fortalt min kone, fortæller Mathias Clasen, som sommetider får en overdosis uhygge og får mareridt om natten.

- Så dikterer konen en uges pause, hvor jeg læser John Irving og Dy Plambeck, siger Mathias Clasen. I denne video fortæller han om, at monstre faktisk er en del af menneskets historie, og at vores fascination af monstre og uhygge rent faktisk ligger i vores gener.

Du kan møde Mathias Clasen til foredrag om Monstre i landets biblioteker:

Torsdag den 1. november kl. 16: Hovedbiblioteket i Aarhus

Tirsdag den 6. november kl. 19: Holbæk Bibliotek - Hovedbiblioteket

Onsdag den 7. november kl. 17: Gentofte Hovedbibliotek

Torsdag den 8. november kl. 17: Roskilde Bibliotekerne

Torsdag den 22. november kl. 19.30: Skørping Bibliotek

Tirsdag den 27. november kl. 18.30: Holstebro Bibliotek

Torsdag den 29. november kl. 19: Østerbro Bibliotek

Onsdag den 16. januar kl. 18.30: Næstved Hovedbibliotek

Litteratursiden står bag i alt 48 arrangementer på bibliotekerne i den kommende tid med forfatterne til bøgerne i Tænkepauser. Se oversigten over arrangementerne her.

Du kan også deltage i debatten om Monstre i Litteratursidens læseklub Tænkepauser.

Download e-bogen og lydbogen fra viden.jp.dk og dr.dk/taenkepauser.

Næste måneds bog i serien Tænkepauser handler om tillid.

4
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4 (2 bedømmelser)