Mød de to debutant-vindere live!

Oprettet: 20.02.2014 - 11:29

Litteratursiden er partner i Munch-Christensens debutantpris på 2 x 50.000 kr., som i september gik til Hassan Preisler og Kristian Byskov. Nu kan du opleve de to debutanter live, når de tager sammen på en mini-turné. Og allerede inden arrangementerne kan du varme op ved at skrive spørgsmål til de to forfattere.

Interessen var stor blandt landets biblioteker. Men Roskilde Bibliotek, Esbjerg Bibliotek og Albertslund Bibliotek var de første ved tasterne, da vi på Litteratursiden sendte et tilbud ud til landets biblioteker om at få besøg af de to vindere af Munch-Christensens debutantpris 2013.  Hvis du bor i nærheden af én af de tre byer, har du derfor chancen for at møde de to vindere til en snak om deres meget forskellige debutromaner, om hvordan de begge har haft det med at skifte branche og debutere som forfatter samt, hvad du som læser ellers har lyst til at spørge de to forfattere om.

De tre biblioteker, der får de to forfattere på besøg, har hver fået tilsendt 15 eksemplarer af de to vinderes romaner fra forlagene Lindhardt og Ringhof og emancipa(t/ss)ionsfrugten. Bøgerne har cirkuleret i læsekredse og blandt lokale læsere, så alle, der har læst bøgerne har god mulighed for at gå i direkte dialog med de to forfattere om indholdet i deres bøger. Men andre interesserede er også meget velkomne og hvis du allerede nu har spørgsmål til de to forfattere, kan du skrive dem i kommentarfeltet under denne artikel eller sende dit spørgsmål til redaktionens mail på redaktionen@litteratursiden.dk. Så kan du være heldig, at få svar på dit spørgsmål, hvis du møder op til et af de tre arrangementer.

Hassan Preisler debuterede med romanen Brun mands byrde. Med sin markante forside, hvor forfatteren selv står iført Lille Sorte Sambo-kostume og med sit hæsblæsende indhold vakte romanen stor opsigt, da den udkom og er siden debutantprisen også blevet nomineret til DRs Romanpris. Hassan Preisler fortæller en meget personlig historie om identitet, om ikke at høre til nogen steder – og alle steder og om, at blive brugt i det, han kalder godhedsindustriens navn som præmieperker. Romanen var til debat i DR Romanklubben i januar her på Litteratursiden, hvor der var en livlig debat både læsere imellem og mellem læsere og Hassan Preisler selv. 

Kristian Byskov debuterede med romanen Mitose, som er en vild og original roman, der på én gang fascinerer og overrumpler sine læsere. Kristian Byskov udforsker i sin roman den klassiske sci-fi fascination ved verden efter den altødelæggende katastrofe samtidig med, at han også er ude i et radikalt nyt ærinde, hvor han lader psykologien og realismen gå tabt med civilisationen. I stedet skaber han i sit romanunivers en bio-cyborgisk science fiction roman, hvor menneskets og kroppens vilkår overskrides på genialt tankevækkende måder.

Mød Hassan Preisler og Kristian Byskov på 

Esbjerg Bibliotek den 25. februar

Roskilde Bibliotek den 6. marts

Albertslund Bibliotek den 11. marts.

 

 

0
Din bedømmelse: Ingen