Månedens kendte: E-mail interview med SheVitas kulturredaktør Susanne Rasmussen

Oprettet: 01.03.2001 - 09:00

Månedens kendte: E-mail interview med SheVitas kulturredaktør Susanne Rasmussen

skrevet af redaktionenDer er på få år opstået mange kvindemagasiner på Nettet. De lever side om side med papirudgaver af uge- og månedsmagasiner og avisernes særlige kvindetillæg. Mange kvinder tjekker dagligt ind på et eller flere magasiner på nettet. De finder viden og inspiration om karriereudvikling, livsstil, mode, sex, børn, bolig, penge, IT m.m.Bogweb har kontaktet ét af de nyeste på markedet, SheVita, for at høre, hvad der netop er deres profil. Vi stillede spørgsmålene til kulturredaktøren Susanne Rasmussen:Hvem er du selv og hvad er SheVita?Jeg er 29 år og Cand. Mag. i Medier og Kommunikation, uddannet ved Aarhus Universitet. Jeg blev færdig sidste år og rykkede så til København for at arbejde hos SheVita, hvor jeg har været med siden den spæde start sidste sommer. SheVita er en såkaldt net-portal der henvender sig til erhvervsaktive kvinder, der interesserer sig både for de traditionelle områder som f.eks. børn, kultur og sundhed, og for emner som karriere, samfund og økonomi. Vi vil gerne være det sted som kvinder kan bruge som indgang til Nettet - hos os finder man artikler, brevkasse, debat mellem brugerne, arrangementer for brugerne, konkurrencer og netværk, hvor man kan møde ligesindede.

Hvad er SheVitas redaktionelle linje inden for kultur/litteratur?

At formidle kultur til et bredt publikum! Kvinder er jo gerne storforbrugere af kultur, og vi gør vort bedste for at dække kulturbegivenheder i det ganske land som interesserer vores målgruppe - det er vores mål at skrive om kultur og underholdning for både børn og voksne. Vi skriver typisk om litteratur for, af og om kvinder, og om bøger skrevet af de mere kendte forfattere.Nævn tre hotte ting på Nettet:Tjah, ud over shevita.dk er der jo f.eks. www.beemark.dk, hvor man kan sammenligne f.eks. sin løn, husleje og sin families vaner med andres. Appetit.dk er et besøg værd, hvis man leder efter en god, enkel madopskrift, det er en flot side som er let at bruge. Endelig er der avida.dk, et nystartet site der handler om motion og kost, igen et flot site med masser af interaktive muligheder som f.eks. selv-tests og råd til at komme i gang med det sunde liv.Hvor henter du din egen inspiration på Nettet?

Det gør jeg typisk på udenlandske kvinde-sites som f.eks. women.com og oxygen.com for nu at nævne et par af de bedste. Også danske Kvinfos webmagasin Forum, www.forum.kvinfo.dk er et spændende bekendtskab hvis man

interesserer sig for kvinder og kønsroller.Hvad læser du i øjeblikket, og hvem er din yndlingsforfatter?

Jeg er lige blevet færdig med Tom Wolfes nyeste bog, "En stor mand", det er noget af en murstensroman, men den er fantastisk underholdende - Wolfe forstår at spidde det amerikanske samfund og levere en medrivende historie på én gang. Han er en af mine yndlingsforfattere, sammen med danske forfattere som Karen Blixen og Peter Høeg Forestilling om det 20. århundrede er en pragtfuld bog.

Relaterede links:

Med kyndig kvindehånd sætter Nettets kvindemagasiner fokus på kvinders liv ude og hjemme, karriereudvikling og kultur, idoler og hormoner.

SheVita

Kvindekanalen

Kvindeguiden.dk

altomkvinder

bloom

forum.kvinfo

feminetBogWeb - 1. marts 2001

0
Din bedømmelse: Ingen