Litteraturen live på Litteratursiden.dk

Oprettet: 27.09.2002 - 10:47

Litteraturen live på Litteratursiden.dk af Lisbeth Larsen

 
Tirsdag den 17.9. blev Litteratursiden.dk officielt indviet på Gentofte Bibliotek.
Til det åbne arrangement var der inviteret kendte forfattere og  musikere. Kulturminister Brian Mikkelsen foretog det afgørende tryk på enterknappen, så siden præsenterede sig på storskærm for deltagerne. Litteratursiden.dk's udsendte medarbejdere deltog i arrangementet:

Benn Q. Holm
Indledte eftermiddagens indslag med fremhæve  at "...Litteratursiden skal lokke og forføre os, at fælden skal klappe og at det er en fælles opgave for forfattere, forlag, biblioteker o.s.v at promovere litteraturen." Han læste desuden en bid fra sin kommende roman "Album" der er på gaden den 3. oktober. Og den roman vender vi med garanti tilbage til på Litteratursiden.dk

Christina Englund
Unge Christina Englund optrådte stilfærdigt med erindringsglimt og oplæsning af sin seneste bog.
Det var Christina Englunds mormor, der førte den lille Christina ind i bøgernes fantastiske verden. De to gik på biblioteket, hvor der på hylderne boede masser af spændende figurer som Kim, Heidi og Pippi. Dengang var hun sikker på, at hun aldrig blev medlem af den hemmelige klub af læsere, men det lykkedes selvfølgelig. Christina Englund håbede, at et hvilket som helst barn har nogen, der er parat til at føre det ind i bøgernes univers.
Oplæsningen fra bogen "Løse ender" gav udpluk af en familiehistorie og en udviklingshistorie om en kvinde, der drømmer om at starte sin egen strikkeforretning. Læs desuden Litteratursiden.dk's portræt af Christina Englund.

Lars Bukdahls alfabet
Lars Bukdahl causerede over alfabetiseringen i sin reol. "Reuter står ved siden af Rifbjerg, Sarvig ved siden af Schade, og Blendstrup står ved siden af Blixen. Det tror jeg er ret sundt", sagde Bukdahl. Bukdahl selv var i Forfatternet.dk-sammenhæng i selskab med Martin Budtz og salmedigteren Lars Busk Sørensen.
Bukdahl læste flere andre lyrikeres digte op. Bl.a. "Ø" af Christian Bundegaard (med U blev det pointeret !).
Til slut læste Bukdahl et digt op af Ove Abildgård og et af Emil Aarestrup, så havde vi ligesom været igennem hele alfabetet fra A til Å (det afhang dog af alfabetiseringen). "Og lad os så til slut hviske et længe leve for alle bogens sider", sagde en meget oplagt Lars Bukdahl. Og det gjorde vi så.
Læs også Bukdahls artikel på Litteratursiden.dk

Majbritte Ulrikkeholm og det magiske rum
Majbritte Ulrikkeholm stod for dagens næste forfatterindslag. Og med sin flotte og stærke stemme skabte hun et magisk rum fyldt af shamanagtige ord og rytmer mixet med bluesrytmer.
Stikord/overskrifter fra hendes performance var:
"Fortiden og fremtiden forstår vi, men ikke nutiden."
"Den der griber nuet, holder evigheden i sin hånd." En performance, der lagde sig op ad hendes nyeste bog "Det magiske rum".
 
Kulturminister Brian Mikkelsens åbningsklik
Derefter fulgte Gentofteborgmesteren Hans Tofts lykønskning med projektet og Brian Mikkelsen foretog det afgørende klik efter at have holdt sin åbningstale for Litteratursiden.dk, så den nye store litteraturportal åbenbarede sig på storskærm for publikum.

Et uhøjtideligt og ukonventionelt musisk og recitativt indslag fra T.S. Høegs band rundede en fin eftermiddag af, en eftermiddag hvor der var noget for alle sanser.

0
Din bedømmelse: Ingen