Læsernes bogpris 2007

Oprettet: 08.02.2007 - 13:06

Læsernes Bogpris 2007


Vær med til at kåre den bedste danske bogudgivelse i 2006!

Danmarks Biblioteksforening og Berlingske Tidende uddeler nu for fjerde gang i samarbejde med landets folkebiblioteker Læsernes Bogpris. 

Prismodtageren findes ved en afstemning som løber fra den 10. februar til den 25. marts 2007. Prisen på 50.000 kroner overrækkes forfatteren den 29. marts 2007 ved festaftenen på Danmarks Biblioteksforenings årsmøde i København. En komité med repræsentanter fra Danmarks Biblioteksforening og Berlingske Tidende har nomineret 10 danske bøger fra 2006.

Deltag i afstemingen ved at klikke på bogens titel

Merete Pryds Helle: Oh, Romeo
Rosinante, 2006

Den gamle historie om Romeo og Julie har Merete Pryds Helle på overbevisende måde aktualiseret og flyttet fra Verona til vore dages København i sin roman. (Berlingske)

Læs mere:
Anbefaling af bogen
Portræt af forfatteren
Se videoklip

Leif Davidsen: Den ukendte hustru
Lindhardt og Ringhof, 2006

Den danske forretningsmand Marcus Hoffmann er af typen, der er mere gift med sit arbejde end med sin kone. På en rejse forsvinder hun sporløst og tilsyneladende uden tvang. Og så går den vilde skattejagt rundt i det nye Rusland med mafia, stinkende rige forretningsfolk, gadebørn, korrupt politi og terrorister. (Berlingske)

Læs mere:
Anbefaling af bogen

Mette Moestrup: Kingsize
Gyldendal, 2005

Kærlighed, køn og sex fylder godt i Mette Moestrups digtsamling, og det er en del af hendes lyriske profil, at hun ubesværet skriver om "Dage med snusende bryster", at hun lader liderligheden brede sig, diskuterer stavemåden af knep eller knæp, og ikke har noget imod at lancere en "nøgenpik" i et festligt lag. (Berlingske)

Læs mere:
Portræt af forfatteren

Carsten Jensen: Vi, de druknede
Gyldendal, 2006

I kapitel efter kapitel skyller det ind over læseren med skamløst kulørte skrøner, splatterscener, kuriøse effekter og begavede brandere. Ambitionsniveauet i Carsten Jensens roman rager højt op over det, vi normalt oplever i dansk litteratur. (Berlingske)

Læs mere:
Anbefaling af bogen
Portræt af forfatteren
Analyse af Vi, de druknede

Knud Romer: Den som blinker er bange for døden
Athene, 2006

En stedvis rørende beretning om et enebarns klaustrofobiske opvækst i en dansk provinsby og et fængsel af en kernefamilie, der i to årtier systematisk blev lagt for had, spot og spe, fordi drengens mor kom fra Tyskland og fra første dag i byen blev forfulgt med ord som "tyskersvin" og "Hitlerkælling". (Berlingske)

Læs mere:
Anbefaling af bogen
Analyse af romanen
Se videoklip

Suzanne Brøgger: Sølve
Gyldendal, 2006

Sølve er både i form og indhold en provokerende bog af den slags, man skiftevis kaster fra sig og suges ind i. Bogens bevidst højrøvede, kaotiske blanding af digt og dagbog, filosofi og fjant, snik, snak, sex, city og Spar Købmand ligger ret fjernt fra alt andet i dansk litteratur. (Berlingske)

Læs mere:
Anbefaling af bogen
Portræt af forfatteren

Ellen Wulff: Koranen
Forlaget Vandkunsten, 2006

Koranen foreligger endelig i en dansk nyoversættelse. Bag værket står islamforskeren Ellen Wulff, der har præsteret en kæmpeindsats. Frugten af tre års intensivt arbejde, hvor hun er kommet tæt ind på livet af profeten Muhammed, der fremstilles som et tænksomt, følsomt og musisk menneske.(Berlingske)

Ole Lange: Stormogulen : C.F. Tietgen - en finansmand, hans imperium og hans tid 1829-1901
Gyldendal, 2006

Kan man ønske sig mere af en biografi, end at man det ene øjeblik sluger den som en krimi, det næste ønsker sig at få endnu flere detaljer, og så for resten håber, at man aldrig når frem til den sidste af 600 sider? Sådan en bog er historikeren, professor Ole Langes i enhver henseende flotte mursten om C.F. Tietgen. (Berlingske)

Henrik Jensen: Det faderløse samfund
People´s Press, 2006

Faderautoritetens svækkelse i den vestlige verden har ført til "umyndiggørelse og infantilisering" af borgerne, hævder Henrik Jensen i "Det faderløse samfund". Vi er blevet ansvarsløse "fugleunger med vidt åbne gab", som højlydt klager vores nød og afventer velfærdsstatens godbidder.(Berlingske)

Pia Fris Laneth: Lillys Danmarkshistorie
Gyldendal, 2006

Pia Friis Laneth sammenfletter familiekrønike og Danmarkshistorie med vågent blik for den individuelle og ofte farverige historie, som spejler tendenser i samfundsudviklingen. (Berlingske).

0
Din bedømmelse: Ingen