Køen var lang - meeeeget lang

Oprettet: 25.11.2005 - 19:05

Køen var lang - meeeeget lang. Krimier på bogmesse
af Vibeke Johansen, Horsens Bibliotek

'Et sted sidder krimiforfattere og diskuterer mord, mens chefkriminalinspektør Per Larsen i nærheden demonstrerer de nyeste håndjern på markedet.'

Ordene var programdirektør Eva Vedels, da hun i sin åbningstale opridsede scenarier for kommende bogmesser.

Men allerede på bogmessen 2005 var krimier og deres forfattere i fokus, og det var nok især de skandinaviske kvinder indenfor genren, man kunne finde i det mere end righoldige program, der indeholdt mere end 600 arrangementer på de tre dage, som bogmessen varer.
Køen var lang – meeeeget lang – til Scenen fredag eftermiddag, hvor Anne Holt og Bo Tao Michaëlis diskuterede den skandinaviske kriminalroman i almindelighed, men selvfølgelig også Holts forfatterskab i særdeleshed.
Anne Holt har i de seneste romaner benyttet et nyt makkerpar, som er sympatiske og tilfredse samfundsborgere, så i virkeligheden kan Anne Holt meget bedre lide Johanne Vik end Hanne Wilhelmsen fra de tidligere kriminalromaner.
Undervejs kom Anne Holt med forskellige bud på hvad kriminalromanen er og kan:

'Krim er en leg med læserens frygt'

'Krim er Potter for voksne' og

'Krim er den mest underholdende måde at være socialrealistisk på, men IKKE den eneste'

Enig eller ej – Anne Holt er en kvinde med holdninger, som hun gerne deler med andre. 'Krim-forfattere er først og fremmest underholdningsforfattere'. Hun ser sig selv som håndværker og har ingen ambitioner om at være litterær.
Underholdende er de i hvert fald – alle de mange skandinaviske krimikvinder, der var repræsenteret på messen.

Sara Blædel fortalte om research og netdating i Litteratursiden.dk’s stand, og på et spørgsmål fra redaktør Lise Vandborg om Blædels holdning til at blive sammenlignet med Åsa Larsson og Liza Marklund svarede hun, at det var sgu da ret svært at være utilfreds med.En veloplagt Gretelise Holm fortalte om 'Under fuld bedøvelse'. Da hun begyndte at skrive om Karin Sommer regnede hun egentlig ikke med, at der var nogen, der gad læse krimier om kvinder over 50! Men det er i hvert fald modbevist. Jeg tror vi er mange der glæder os til ny fra den kant.

0
Din bedømmelse: Ingen