Hvad læser Litteratursidens anmeldere?

Oprettet: 07.01.2014 - 13:19

Se hvad nogle af Litteratursidens mange anmeldere læser lige nu.

Anne Grete Jacobsen:
Lige nu læser jeg Jón Kalman Stefánssons Menneskets hjerte. Bogen er den tredje og sidste i serien, som startede med Himmerige og helvede og fortsatte med Englenes sorg. Hovedpersonen er "Drengen", men lige så vigtig er den islandske natur - barsk og smuk på en gang - og kærlighedens lykke og ulykke. Jeg tror ikke, jeg kender mange forfattere, som skriver så smukt som Jón Kalman Stefánsson: Poetisk men samtidig med en snert af humor. Det er skønt med de lange mørke vinteraftener, hvor jeg bare kan hengive mig til stormens rusken både udenfor og i bogen.

Arne Larsen:
Lige nu læser jeg Bjerget vågner af Sigbjørn Mostue, som er første del i serien Alfetegnet. Jeg har en mani med at samle trilogier, så jeg har alle bind i hænderne, inden jeg går i gang med at læse. De to næste bind venter naturligvis så også. Alfetegnet er en norsk fantasy-serie, der emmer af skandinavisk overtro, mørke skove og uhygge. Virker meget spændende, selvom det er en børneserie.

Maria Guldager Rasmussen:
Lige nu læser jeg Yahya Hassans digtsamling af samme navn. Jeg har en idé om, at jeg er nødt til at læse den "stykvis" - både for min egen og for digtenes skyld. Så jeg tager en tekst eller to, når jeg kommer forbi bogen, som jeg har lagt et strategisk klogt sted i hjemmet. Det er jo virkelig interessant, at en digtsamling i dén grad har fået så massiv opmærksomhed, og det kan der være utallige årsager til – ikke desto mindre besidder unge Yahya Hassan også et talent, som jeg ikke synes, man skal glemme midt i virakken.

Beth Høst:
Lige nu læser jeg den tyske bog Die Dienstag Frauen, Zwischen Kraut und Rüben af Monika Peetz. Debutbogen af ovennævnte (Tirsdagsfruerne) er udkommet på dansk og kan nok kaldes ”moden chick-lit”. Dette er tredje bind i serien, og her vil én af personerne udleve sin drøm om at flytte på landet. Hvis man - som jeg - har ambitioner om at øve sit lidt vaklende tysk med at læse noget god underholdning, så er her en anbefaling. 

Pernille Lisborg:
Over Atlanten af Colum McCann. Jeg var ret vild med forfatterens roman fra 2011 Lad kun verden tumle sig om Phillippe Petite, den franske linedanser, der i 1974 skød en line mellem tvillingetårnene i New York og vandrede mellem de to skyskrabere. Over Atlanten blander også fiktion og fakta og handler blandt om den sorte frigivne slave Frederick Douglas’ besøg i Irland i 1845.

Anne Klara Bæhr:
Mellem rødt og sort. Jeg nyder hver ny bog af Jan Guillou, fordi han i den grad har greb om sit stof – jeg tror på ham. I Mellem rødt og sort er det spændende at følge de tre brødre og deres familier i en tid, hvor nazismen så småt kigger frem i Tyskland, for Jan Guillou forstår at veksle mellem familiehistorierne og det storpolitiske. Jeg tror ikke, man får det fulde udbytte af bogen, hvis man ikke har læst Brobyggerne og Dandy først.

0
Din bedømmelse: Ingen