Hvad læser de selv? - Adrian Lloyd Hughes

Oprettet: 25.02.2005 - 17:16

Hvad læser de selv?
- denne gang med smagsdommeren Adrian Lloyd Hughes, DR

af Gitte Buur Rasmussen, Århus Kommunes Biblioteker

 

 

Hvad læser du netop nu ?
Har netop læst Imre Kertész' "Likvidation". Det var lektier, og jeg ville ikke have læst den hvis ikke den skulle i Smagsdommerne. Nej, jeg kunne ikke lide den, den var indadvendt og en intellektuel stiløvelse som intet gjorde for at komme mig i møde.                        

Hvilken bog har betydet mest for dig ?
Karen Blixens "Den afrikanske f"arm. Jeg læste den højt for en elsket, der var syg og den har aldrig forladt mig siden. Især ikke dens beskrivelse af bush-buk antilopen Lulu, som havde små fødder, "som en kinesisk dame af den gamle skole, med snørede fødder". Karen Blixen vil aldrig glemme Lulu, og det vil jeg heller ikke. Specielt ikke efter at have været i Afrika nogle år.

Og så er der naturligvis også de klassiske formative bøger som Christian Kampmanns Familien Gregersen-saga, Andrew Hollerans "Dancer from the Dance" og Patricia Nell Warrens "Frontløberen" - som gjorde indtryk på en følsom ung mand på vej.
 
Hvilken bog har skuffet dig mest ?

Alan Hollinghursts "The Line of Beauty" - som jeg troede skulle være en satirisk fest over 80'ernes og Thatchers Storbritannien, og som viste sig at være rimelig gold og uvedkommende.

Hvornår og hvor læser du ?
Næsten kun i fredstid. Når jeg arbedejder går jeg så meget op i det, at det fylder hele min dag og al min frie tid. Når jeg tager på ferie får jeg læst - og så gerne flere bøger, i rad og række fra forside til bagside på en eller flere dage. 

Hånden på hjertet: Læser du altid en bog færdig ?
Nej, Alan Hollinghurst gav jeg tilbage til ejermanden, da jeg var en trediedel inde i den.                        

Hvis du fik en hel weekend fri til at læse - hvilke bøger ville du så kaste dig over ?
Jeg har arvet et helt bibliotek med danske forfatteres klassikere. Jeg ville begynde fra en ende af: H. C. Andersen, Herman Bang, I. P. Jacobsen ... og se om ikke jeg kunne få de dersens klassikere på plads een gang for alle.

 

0
Din bedømmelse: Ingen