Fyld ørene med bøger

Oprettet: 26.06.2008 - 12:07

Fyld ørene med bøgeraf Karin Hedemand, Viborg Bibliotekerne
 
Flere og flere benytter sig af muligheden for at lytte til en bog! Mange er glade for lydbøger, fordi de giver mulighed for at lytte til en bog og lave noget andet samtidig. Netop nu i ferietiden er lydbogen en oplagt ide til kør-selv ferien enten som en fælles oplevelse for hele familien eller en bog til hvert familiemedlem måske som download til MP3 afspilleren.
 
Se hvilke lydbøger du kan låne på bibliotek.dk
 
På 11 store danske biblioteker er der nu mulighed for at downloade mere end 100 netlydbøger gratis. Den nye service tilbydes fordi bibliotekerne i de seneste år har oplevet en voldsom stigning i efterspørgslen på lydbøger på CD. Netlydbog.dk er det nyeste tilbud til bibliotekernes lydbogsbrugere. Tilbudet skal supplere det almindelige lydbogsudlån, og er et forsøg på at afhjælpe det store behov for lydbøger som bibliotekerne oplever.
 
Netlydbøger er almindelige lydbøger, som er digitaliserede og lagt på en server. Størstedelen af netlydbøgerne består af romaner for voksne, men der ligger også en smule faglitteratur og nogle børnebøger. Ordningen gør det altså muligt at springe reserveringskøen over på de nye populære lydbøger som for eksempel Drageløberen og Blekingegadebanden
 
Læs mere om ordningen på netlydbog.dk
 
For at låne en netlydbog skal du bo i en af de 11 byer, hvor biblioteket er med i ordningen (Aalborg, Esbjerg, Frederiksberg, Gentofte, Herning, København, Næstved, Odense, Randers, Silkeborg og Århus) Du skal være indmeldt som låner på dit eget kommunebibliotek. Lånetiden på netlydbøger er en måned, ligesom den er på bøger, man kan låne 5 lydbøger om måneden. Ordningen Netlydbog.dk er et projekt i 2008, ved årets slutning forventes ordningen at blive tilbudt til alle biblioteker.
 
Få mere at vide om de tekniske muligheder

0
Din bedømmelse: Ingen