Bøgernes dronning. Et nyt skønlitterært netmagasin er født: Litteratursiden.dk

Oprettet: 01.06.2002 - 08:00

Af Jesper Ploug Mehlsen, journalist og projektleder

… I Bøgernes Land, hvor ordet ruge.
Ét site er over dem alle, Ét site kan favne de andre,
Ét site kan bringe dem alle, i www.litteratursiden.dk forene dem alle
I Bøgernes Land, hvor ordet ruge.

(Frit efter J. R. R. Tolkien: Ringenes Herre)

Med inspiration i ovenstående frimodige gendigtning af sidste del af ”ring-digtet” fra J. R. R. Tolkiens Ringenes Herre starter her et nyt eventyr med titlen: Litteratursiden.dk.
Danmarks nye store hjemmeside om litteratur.
Ring-metaforen synes vi er et smukt udtryk for det samarbejde og netværk, der ligger bag det nye netmagasin – et samarbejde mellem en række danske folkebiblioteker.

Vi har valgt at kalde dette eventyr for Litteratursiden.dk

Litteratursiden.dk er dit nye informations- og inspirationssted på Nettet. Et sted, hvor du møder litteraturen i hele dens mangfoldighed. Bliv inspireret. Sæt ild til læselysten!

Litteratursiden.dk er inspiration, baggrund og viden. Det er her litteraturen blomstrer i form af nyheder, bog-anbefalinger, litteraturhistorie, forfatterportrætter, interviews, læsetips, artikler, features, anmeldelser, bogappetitvækkere etc.

Forsiden byder dig velkommen til Litteratursidens egne nyheder samt til sider fra litteraturens verden i øvrigt. Og det er herfra du dykker ned i tilbudene:

Vi anbefaler: Hver uge fortæller bibliotekarer om nyere romaner - og om hvorfor de er go'e.
Tema: Hver måned stiller vi skarpt på et fængende litterært tema.
Artikler: Artikulerede artikler - inciterende interviews – fejende features.
Forfattere: Forfattergalleri over nulevende skønlitterære danske forfattere. Hvem er de? Hvad har de skrevet? Hvilke tanker har de gjort sig? Hvad inspirerer dem? Hvilke priser har de fået?
Bag om litteraturen: Den danske litteraturs fundament. Et neddyk i bemærkelsesværdige danske værker fra 1800-tallet og frem.
Ekspertpanel: Udvalgte litteratureksperter stiller deres specialviden til rådighed for spørgelystne og videbegærlige læsere.
Arkiv: Litteratursiden.dk’s store arkiv med adgang til samtlige anbefalinger, temaer, artikler, forfattere m.m. – altid værd at udforske.

Mens læselysten har tag i dig, kan du bruge den direkte online-adgang til de danske folkebiblioteker via www.bibliotek.dk . Se om bogen er hjemme på et bibliotek nær dig.

Litteratursiden.dk er udviklet gennem et flerårigt samarbejde og bliver produceret af fem danske folkebiblioteker.
De fem er: Gentofte Bibliotekerne, Biblioteket for Vejle By og Amt, Silkeborg Bibliotek, Horsens Bibliotek og Århus Kommunes Biblioteker.

Forfattere, forlag, biblioteker og kulturpersonligheder – alle bidrager de med litterær inspirationer og indsigtsfulde artikler.

Vi byder dig hjerteligt velkommen til Danmarks litterære netmagasin – 24 timer i døgnet!

0
Din bedømmelse: Ingen