Anerkendelse er ikke at foragte

Oprettet: 17.07.2003 - 10:47

Forfatter: Peter Adolphsen

Født 1972 i Århus. Opvokset i Aalborg, Wien og Greenbay, Wisconsin. 

Nordisk Teaterskole 1991-92.
Forfatterskolen 1993-95.

Peter Adolphsen har i år modtaget Statens Kunstfonds 3-årige stipendium. Hvordan vil han udnytte, at han i de år får forfatterløn?

Hvad betyder det for dig at have modtaget Statens Kunstfonds 3-årige stipendium ? Og hvordan - hvis overhovedet - ændrer det på dit arbejde som forfatter?

Legatet betyder, at jeg de næste tre år for første og muligvis sidste gang får en regulær løn for at udøve min metier. Jeg vil prøve at få brugt pengene på noget, der også når de tre år er forbi konsoliderer mig som overlevende i nogenlunde fin stil trods lav indkomst. Anerkendelsen er heller ikke at foragte, i særdeleshed litteraturudvalgets meget rosende ord i begrundelsen var hjertevarmende og ego-oppustende.

Hvad arbejder du med for tiden?

For tiden laver jeg den brede indledende research til den næste bog, hvorom alt for lidt konkret vides; jeg går og venter på en god idé, hvilket desværre har det med at tage sin tid. I mellemtiden læser jeg spredt.

Er der en 'rød tråd' i dit forfatterskab?

Tematikker, tråde og deslige i mit skafotterskab må jeg nok lade være op til mine læsere at ytre sig om. Gør jeg det selv, bli'r det noget juks, tror jeg.

Hvordan skriver du bedst ? Har du en arbejdsprocedure - en særlig proces?

Jeg benytter koffein, nikotin og cannabis til arbejdet, ihvertfald når det er skønlitterært. Potjoint og computer tændes samtidig. Derudover er der ikke nogen særlige vaner. 

Er der en bog, du har læst for nylig, der har betydet meget for dig?

Der er eksempelvis Niels Henrik Svarre Nielsens 'Biografisk Skyggeleksikon', som intet dansk bibliotek med respekt for sig selv kan undvære.

af Lisbeth Larsen og Gitte Buur Rasmussen

0
Din bedømmelse: Ingen