2006

Oprettet: 12.01.2006 - 19:05

Caffé latte ad libitum

Normalt er det at læse en bog noget, man gør helt alene, ofte har man ikke andre at dele oplevelsen med. Modsat fjernsynet og film, hvor man næsten altid kan finde nogen, som har set det samme program eller den samme film. Men hvad gør man så, når man sidder der og er ved at sprænges af lyst til at

19. december 2006

Det var en novemberaften på Østerbro

Det var en fin fest, god mad, god vin, godt selskab. Pludselig stod hun der, en lille trind købmandsenke fra 1400-tallets Helsingør. Det blev starten på et bekendtskab mellem en forfatter og en romanperson. Birgitte Jørkov har skrevet sin 3. krimi om Elne Jeps!

19. december 2006

Orhan Pamuk får Nobelprisen i Litteratur 2006

Nobelprisvinder Orhan Pamuk beviser i sine romaner, at det sted, og måske det eneste sted, hvor Øst og Vest, fortid og nutid, religiøse og politiske fløje kan mødes er i litteraturen. 'Intet kan være så forunderligt som livet bortset fra litteraturen' (citat fra 'Den sorte bog').

7. december 2006

Orhan Pamuk og Tyrkiet

Gennem sit forfatterskab har Orhan Pamuk på skift givet stemme til forskellige religiøse og politiske grupperinger for dermed at skildre virkelighedens kompleksitet. Dermed vækker hans temaer ofte stærk fuore i hjemlandet.

7. december 2006

Skeletter, G8 og Rebus som pensionist

Skal John Rebus på pension - eller hæves pensionsalderen for politiet, så han kan fortsætte? Mød Ian Rankin på BogForum 2006.

24. november 2006

To unge i litteraturens verden

To unge i litteraturens verden. En summen af mennesker, som bier i en kube, er det første indtryk af Bogmessen 2006. Heidi og Kirstine har på to dages bogmesse i Forum hørt om årets bøger, har moret og hygget sig. Har ikke blot 'suttet' på bøger men købt nogen.

22. november 2006

Bogforum 2006

BogForum summede af kendte forfattere, men der var også små litterære og kulturelle perler.

21. november 2006

Hvis du drømmer at du ikke kan finde vej

'Hvis du drømmer, at du ikke kan finde vej' blev den første sætning og titlen på Lone Hørslevs novelle til projektet 'Fantastiske fortællinger'. Et landsdækkende projekt i 2006, der går på at indsamle og præsentere danskernes virkelige og fantastiske historier.

13. november 2006

Bogmesse 2006

Mød Litteratursiden på bogmessen i Forum den 17. -19. november. Her kan du opleve interviews med danske forfattere, deltage i litteratur-quizzer og få en snak med redaktionen.

8. november 2006

Det lærde mysterium

Det lærde mysterium er blevet betegnelsen for en gren af spændingsgenren, der startede i 1984, med den danske udgivelse af Umberto Ecos 'Rosens Navn', og senest nåede helt nye højder med udgivelsen af Dan Browns 'Da Vinci mysteriet'. Hanne Hestbech skitserer hvad, der karakteriserer genren.

30. oktober 2006

Det svage køn - interview med forfatter Robert Zola Christensen i forbindelse med udgivelsen af 'Tennis'

'Det lød som et brøl af smerte; som en sammenfatning af hele hans liv'! Interview med Robert Zola Christensen om sætningen, der blev til historien 'Tennis' om Morten på kanten af et ægteskab.

30. oktober 2006

De nominerede forfattere til BG Banks Litteraturpris

Litteratursiden tilbyder masser af læsestof om de tre nominerede forfattere til BG Banks Litteraturpris. Læs meget mere om Ida Jessen, Thorstein Thomsen og Eling Jepsen.

23. oktober 2006

Fra pære til banan

Fra pære til banan - interview med forfatter Maja Lee Langvad om hvordan en række tekster blev til en bog. Om hvad der driver skriveprocessen, at 'stjæle' fra kolleger, og om hvad der sker, når pære bliver til banan(-dansk).

15. oktober 2006

At holde livet i hånden

Jeg er holdt op med at tro, at jeg gennem skriveprocessen får svar på alle mine spørgsmål om livet og verden, men jeg er ikke holdt op med at række fingeren i vejret og stille de mest dumdristige spørgsmål til tilværelsen. Interview med forfatter Laila Ingrid Rasmussen.

28. september 2006

Maskespil i Havana - Leonardo Padura's Cuba

Maskespil i Havana; en roman;om mennesker nødt til at bære maske for at skjule deres sande identitet. Den identitet, der dukker op, når mørket falder på, og det officielle Cuba slukker projektørerne. Og om de mænd, der tvinger maskerne frem.

25. september 2006

Mellem Buchenwald og Bikini

Mellem Buchenwald og Bikini - 40'ernes lyrikere på Klassikerdagen den 26. september 2006. Hvis dansk litteratur nogen sinde har været levende, så var i 40'erne da den især satte almengyldige problemer under debat i den form, der mere end nogen anden kan knuge verden sammen til en sten (Paul la Cour)

25. september 2006

Sex eller skilsmisse

'Stolen for døren' en roman om lysten til sex, kærlighed, respekt, mænds frustration og kvinders følelser.... og 'lyset på den anden side'.Interview med forfatter og psykoterapeut Kirsten Ahlburg.

11. september 2006

Sproget er motor - interview med forfatter Trisse Gejl

'Alt det der står, og alt det der står, at der ikke står. Jeg forsøger at få sproget til at gå op, at fortælle mere, end det fortæller, eller få det til at lyve. Sproget er et og alt for mig. Det er sproget og tonen, der fortæller mig historierne og det er deraf plottet vokser frem.' (Trisse Gejl)

11. september 2006

Cubansk fiktion er ikke bare fiktion

Man måtte som forfatter være snedig, og det er denne snedighed, der har været med til at udvikle den cubanske litteratur, til hvad den er i dag - en fængslende og på mange måder hjerteskærende litteratur.

29. august 2006

Bogen bag døren

Et cirkustelt, en litterær webcafé, et bagagerumsbogmarked, et universitet, en steinbeck sandwich, flere litterære selskaber, en travbar, Mimers brønd, noget boghåndværk, en bogbus og ikke mindst mange forfattere blandes godt ... og bliver til Store Bogdag på Hald.

24. august 2006

Dans mine digte i små røde træsko

'Jeg kan godt lide, at beskrive mine digte, som værende skæve fortællinger, der henad en rytmisk bumlet vej bliver til en vigtig historie.' Seimi Nørregaard om digtsamlingen 'Jeg forventer en masse'.

15. august 2006

Stemmer fra Mellemøsten

Rækken af danske og udenlandske forfattere er lang, når arabisk litteratur og digtekunst præsenteres i august for Århus på 'Mellemøsten i din by'.

15. august 2006

Læsning bag tremmer

Det var egenligt det sidste, jeg havde forventet at skulle opleve et sted som her. At sidde blandt hvad, der populært kaldes 'ludere og lommetyve', og diskutere litteratur.' (Thomas, Horsens Statsfængsel)

5. juli 2006

Jeg forsøger at hypnotisere læseren

'Lyrikken lever, jeg skriver stadig, men har valgt (lige nu) at skåne offentligheden for mine senromantiske sonetter med blinde piger, der sidder i skoven og stirrer ud i natten. Jeg ved ikke rigtig med kriminallitteraturen.' Jonas Bruun; om hvad, vi fremover kan forvente fra hans 'forfatterhånd.'

26. juni 2006

Enhver idiot kan da oversætte

'Det er ikke et tilfælde, at vi til hver en tid kan stille med et professionelt rockorkester - en strygekvartet ... et godt fodboldhold eller dygtige fotografer'. Allan Hilton Andersen om Dansk Videotekst' oversætterhold.

22. juni 2006

Vi ka' bare ikke la' være

Redaktør Camilla Rohde Søndergaard, forlaget Klim om opdagelser, holdninger og markedsføring ... og hvorfor de danske læsere bare skal kaste sig over Helene Uri.

8. juni 2006

Det jeg har på hjerte

Jeg tager udgangspunkt i det tragiske, der har været i mit eget liv, dét som ikke er til at holde ud at tænke på, men som jo alligevel er der - og i stedet for at fortrænge det, forsøger jeg at at få det til at ligne en komedie.

6. juni 2006

Hvad er virkeligt

Hvad godtager vi som virkeligt, og hvornår afskriver vi noget som fantasi, drøm eller vrangforestillinger? Er det overhovedet muligt at forestille sig, at der findes mere end én virkelighed, mere end én sandhed? Interview med forfatter Kristina Hagen Stoltz

24. maj 2006

Sommerlæsning for drengerøve

Oplev Englands spændende historie gennem en roman. Englænderne kan det der med historie. De kan skabe den og de kan skrive om den. En af de bedre udøvere af sidstnævnte disciplin er forfatteren Bernard Cornwell, som netop har fået sin første bog udgivet på dansk med 'Det sidste kongerige'.

15. maj 2006

Den store Gatsby

Fortællingen om Den store Gatsby er en universal fortælling om tabet af ungdommens uskyld. For et menneske, når det ødelægges af penge og falske værdier og for et land, når fortidens idealer støder på grund i en civilisation, der har mistet troen på sine egne drømme.

12. maj 2006

Guf for krimielskere

Dem skal du ikke snyde dig selv for! Anton Koch-Nielsen fra Det Danske Kriminalakademi causerede på Krimimessen 2006 over sidste års creme de la creme indenfor krimigenren.

28. april 2006

På sporet af en besættelse

Det er et gennemgående tema i mine romaner, at jeg udforsker dét, der ligger bag de store passioner og lidenskaber. Dem, der gør blind for alt. Dem, der får folk til at begå forbrydelser eller handle umoralsk.

25. april 2006

I selskab med slægten

Grib chancen for at møde forfatterne bag nogle af de senere års bedste nordiske slægtsromaner, når Lars Saabye Christensen og Morten Ramsland gæster Bogmessen i Århus den 22.-23. april 2006

6. april 2006

Lisbeth Nebelong - postkolonial forfatter?

Hun har stået tretten døgn igennem på en fisketrawler i stormende kuling. Hun har interviewet mænd om deres inderste følelsesliv. Hun tager cellotimer. Lisbeth Nebelong går grundigt til værks, når hun skal skrive sin roman.

6. april 2006

Jeg mødte nogle krimiforfattere i Horsens

Man sætter sig dybt i stolen og lytter. To dages Krimimesse er et massivt møde med mord, mørkemænd, ofre og mange typer af kriminalassistenter.

31. marts 2006

Litteratur i Musikhuset 2006

Den 22. og 23. april fejres bogen og foråret i Musikhuset i Århus. Jylland har fået sin helt egen udgave af den velkendte bogmesse i Forum København.

24. marts 2006

Krimimessen i Horsens, marts 2006

Appetitvækker for krimimessen 2006. Krimiforfattere læser krimiforfattere og anbefaler deres favorit.

13. marts 2006

Måske er jeg i gang med at opfinde

Du siger hele tiden, at når du bliver 60, vil du gøre det ene og det andet...Hvis du gerne vil være forfatter, så skriv dog en bog. Nu!
Interview med krimidebutant Anna Grue

13. marts 2006

Hver og én af mine romaner har været hjertebørn -

Om drivkraft - oplevelser, der betyder noget - hjerteblod - inspiration ... og Paris

24. februar 2006

Svar på tiltale - interview med Niels Brunse

Når jeg skriver, prøver jeg at få fat i de spørgsmål, som mennesker må stille sig selv, når tilværelsen pludselig arter sig anderledes, end man er vant til.

24. februar 2006

I min familie er jeg et blåt får

Om talent for at skrive - bøger som eskapisme og hvad der kunne ske, hvis vi havnede på en øde ø.

13. februar 2006

Jeg skriver fordi bogen er et fantastisk medie

Jeg skriver fordi bogen er et fantastsk medie, helt uden kompromiser.
Forfatterdebutant Jonas T. Bengtsson fortæller om behovet for at udtrykke sig, uden omsvøb; så det går læseren i kroppen.

13. februar 2006

Jeg er VILD med sprog, som smager godt

Interview med forfatteren Iselin C. Hermann om gener, der husker og litteratur som kulturens maggiterning.

3. februar 2006

Litteraturens kanon

Hvem kan bruge en litterær kanon anno 2006?
Kan bibliotekaren - gymnasielæreren - forfatteren?

27. januar 2006

Læsernes bogpris 2006

Læsernes Bogpris 2006
Fra den 21. januar til den 26. februar 2006 kan der stemmes om hvem der skal have Læsernes Bogpris for den bedste danske udgivelse i 2005. Prisen uddeles af Danmarks Biblioteksforening, landets biblioteker og Berlingske Tidende.

23. januar 2006

Jane Austen på film - igen

Jane Austen på film - igen
Hvad er det ganske særlige ved Jane Austens 'Stolthed og fordom' - og hvorfor er romanen filmatiseret ikke mindre end 11 gange? Susanne Junker har været i biografen!

16. januar 2006

Med alle de stemmer, jeg har i mig

Interview med forfatter og journalist Arne Herløv Petersen om sandhedens uendelige mangfoldighed illustreret gennem et langt og bredspektret forfatterskab.

16. januar 2006

0
Din bedømmelse: Ingen