Anmeldelser

  • Spradefuglen af Trisse Gejl

    Bogens forside
    Anmeldt: ons, 24/05/2000 - 08:00
    Marie Blak er gravid og venter sit andet barn. Hun er 30 år , kunstner og bosat i Århus med mand og barn.
    Anmeldelsen handler om: Spradefuglen
  • Så gik den dag af Jonas Gardell

    Bogens forside
    Anmeldt: ons, 24/05/2000 - 08:00
    Den svenske forfatter Jonas Gardell har med Så gik den dag skrevet en tragikomisk fortælling om almindelige mennesker, der keder sig forfærdeligt, men det er bestemt ikke nogen kedelig rom
    Anmeldelsen handler om: Så gik den dag
  • Livlægens besøg af Per Olov Enquist

    Bogens forside
    Anmeldt: ons, 17/05/2000 - 08:00
    Struensee, Christian d. 7. og Caroline Mathilde er hovedpersonerne i denne nye roman , som har fået anmeldernes pen til at flyde over med lutter honning.
    Anmeldelsen handler om: Livlægens besøg
  • Djævelens dal af André Brink

    Bogens forside
    Anmeldt: tir, 09/05/2000 - 08:00
    Filip Lorchner, en ældre desillusioneret sydafrikansk journalist skriver og bander sig igennem en 350 sider lang avisartikel om Djævelens dal.
    Anmeldelsen handler om: Djævelens Dal
  • Vals i August af Anne Marie Têtevide

    Bogens forside
    Anmeldt: tir, 09/05/2000 - 08:00
    Lån bogen på Forfatteren der for nyligt har vundet førsteprisen i en konkurrence om bedste middelalderroman har tidlige fået udgivet 2 romaner, bl.a. Vals i August. Hovedpersonen Signe er en 45-årig lærer, der lever et lykkeligt og
    Anmeldelsen handler om: Vals i august
  • Mens jeg var væk af Sue Miller

    Anmeldt: ons, 03/05/2000 - 08:00
    Lån bogen på En ny roman af forfatteren Sue Miller synes jeg altid man kan glæde sig til - og skuffet blev jeg bestemt heller ikke over Mens jeg var væk. Joey er gift, har egen dyrlægepraksis og 3 voksne piger. Hun lever et godt og tilfre
    Anmeldelsen handler om: Mens jeg var væk
  • Et kors for Morse af Colin Dexter

    Bogens forside
    Anmeldt: man, 01/05/2000 - 08:00
    Allerede da "Et kors for Morse" (The remorseful day) udkom på engelsk i 1999 blev det kendt, at Colin Dexter havde taget livet af sin excentriske hovedperson gennem 25 år, 13 romaner og 1 n
    Anmeldelsen handler om: Et kors for Morse
  • Tesseract af Alex Garland

    Bogens forside
    Anmeldt: man, 01/05/2000 - 08:00
    Har man sagt Alex Garland, må man nødvendigvis også sige "Stranden", forfatterens forrygende debutroman fra 1998 (dansk udgave), som blev en litterær verdenssucces og som nu er godt på vej til at b
    Anmeldelsen handler om: Tesseract
  • Magnusens teori af Anne Strandvad

    Anmeldt: man, 01/05/2000 - 08:00
    Simon er vokset op i en noget forvirret familie. Faderen er sort amerikansk pilot, deserteret fra Vietnamkrigen og nu gift med en dansk kvinde. Simons mor er en excentrisk restauratør og kogebogsforfatter, hun er gift med faderen til Simons 3 yngre søskende, hvoraf Simon nærmest egenhændigt har taget sig af den yngste - den 10 år yngre Amanda - fra hun blev født. Amanda er det eneste mennesk
    Anmeldelsen handler om: Magnusens teori
  • Så gik den dag af Jonas Gardell

    Bogens forside
    Anmeldt: man, 01/05/2000 - 08:00
    Jonas Gardell har skrevet en tragikomisk samtidsroman om den generation som nu er i 30'erne og deres forældre.
    Anmeldelsen handler om: Så gik den dag
  • Sommerblusset af Knud Erik Pedersen

    Bogens forside
    Anmeldt: man, 01/05/2000 - 08:00
    Romanen er femte del af "Puslinglandet", der udkom i 1977. Knud Erik Pedersen har virkelig tænkt sig godt og grundigt om denne gang.
    Anmeldelsen handler om: Sommerblusset
  • Velkommen til verden af Fannie Flagg

    Anmeldt: ons, 26/04/2000 - 08:00
    Lån bogen på Af forfatteren til bogen bag filmen "Stegte grønne tomater", som desværre aldrig er blevet oversat til dansk, er for nylig udkommet romanen "Velkommen til verden". Bogens handling foregår dels i mondæne kredse i det hektisk
    Anmeldelsen handler om: Velkommen til verden
  • Livet på landet af Rachel Cusk

    Bogens forside
    Anmeldt: ons, 19/04/2000 - 08:00
    29-årige Stella Benson bryder alle broer bag sig, og skriver korte og usentimentale afskedsbreve til arbejdsgiver, familie og venner.
    Anmeldelsen handler om: Livet på landet
  • Fugledansen af Ingvar Ambjørnsen

    Bogens forside
    Anmeldt: man, 10/04/2000 - 08:00
    Elling vågner op på et psykiatrisk hospital, og det går først langsomt op for ham hvor han befinder sig. Elling er 32 år og ude af stand til at klare sig selv.
    Anmeldelsen handler om: Fugledansen
  • Gaven til paven af Nils J. A. Schou

    Anmeldt: man, 10/04/2000 - 08:00
    Lån bogen på I "Gaven til paven" bliver læseren præsenteret for en mylder af kendte og mindre kendte personer der har en eller anden tilknytning til byen Rom. Vi møder først Silva, en ung dansk digter der befinder sig i Rom som rejseguide.
    Anmeldelsen handler om: Gaven til paven
  • Arthurs bror af Hans Lyngby Jepsen

    Bogens forside
    Anmeldt: man, 03/04/2000 - 08:00
    Utroligt at en forfatter, som lige har rundet de 80 år kan skrive en så spændstig, hurtig og veloplagt roman. Der er tempo over fortællingen, hvor 'Arthurs bror' Victor er hovedpersonen.
    Anmeldelsen handler om: Arthurs bror
  • Venusmisundelse af Louise Bagshawe

    Bogens forside
    Anmeldt: lør, 01/04/2000 - 08:00
    Er man til romaner som Helen Fieldings "Bridget Jones' dagbog", Jane Greens "Helt ærligt" og Arabella Weirs "Ser jeg tyk ud i det her?", er denne bog lige sagen! Kvindeliv og selvværd sættes i fokus i denne varme og realistiske bog, der med humor og skarp selvironi fortæller om en kvindes udvikling. Et brag af en debut der bare må læses!! Kvinden i bogen er den 27-årige Alexandra Wilde
    Anmeldelsen handler om: Venusmisundelse
  • Viet til havet af Angela Huth

    Bogens forside
    Anmeldt: lør, 01/04/2000 - 08:00
    Romanen foregår i en lille fiskerby i det østlige Skotland. Tiden er formentlig vores, men bogen er sært tidløs. Der er ingen referencer til, hvad der i øvrigt sker i verden. To kvinder på ca. 40 år, begge gift med fiskere, er de centrale personer. Myrtle og Annie har været veninder siden barndommen - Myrtle er stor, ufiks og "klog", Annie er smuk, letsindig og flirtende. Myrtle har al
    Anmeldelsen handler om: Viet til havet
  • Aprilheksen af Majgull Axelsson

    Bogens forside
    Anmeldt: lør, 01/04/2000 - 08:00
    Dette er forfatterens første roman på dansk. Hun er svensker og uddannet journalist. Hun har arbejdet som sådan i mange år.
    Anmeldelsen handler om: Aprilheksen
  • Huset ved Flo-engen af Kjell Johansson

    Bogens forside
    Anmeldt: tor, 30/03/2000 - 08:00
    Denne lille erindringsroman er værd at finde frem i mylderet af bøger.
    Anmeldelsen handler om: Huset ved Flo-engen

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.