Vi anmelder

Litteratursidens nyeste anmeldelser ses under NYESTE i bjælken ovenfor eller her

man, 20/10/2003 - 08:00
Dr. Kevin ankommer til rumstationen, der svæver om planeten Solaris, efter at være blevet kaldt dertil af sin gamle ven og underviser Gibarian.
Solaris
Indholdet er lavet af en bruger på litteratursiden.dk
man, 20/10/2003 - 08:00
Lån bogen på Kathleen er 59 år og børnebibliotekar. Hun er gift med Buddy og har to voksne sønner, som nu bor langt borte fra hjemmet i Gloucester. En dag får hun konstateret brystkræft, og da hendes søster døde af den samme sygdom, bryder Kathleens verden
Tidevand
man, 20/10/2003 - 08:00
Med "Robinsonmordene" har Gretelise Holm atter skrevet en vellykket kriminalroman med den midaldrende journalist Karin Sommer som hovedperson.
Robinsonmordene
man, 20/10/2003 - 08:00
I "Paven af Indien" fortæller Ib Michael historien om den fordrevne, sydamerikanske inkaprins Don Felipe, der i starten af det syttende århundrede skriver et langt brev til den spanske konge om ink
Paven af Indien
man, 20/10/2003 - 08:00
En historisk roman og en roman om en stor kunstner, samtidig med at den handler om en kvinde, der er stærk, provokerende og selverhvervende på en tid, hvor det ikke var hverdagskost.
I Amerika
man, 13/10/2003 - 08:00
Lån bogen på "Lige uden for York byport stødte selskabet på en mand, der var omviklet med dyreskind og klyngede sig til en hyrdestav. Han stod på en klippe og advarede alle, der passerede, om antikrists komme. Søg ikke tilflugt for Herrens v
En forpestet tid
man, 13/10/2003 - 08:00
Desirée er bibliotekar og lige blevet enke. Hendes mand Örjan blev kørt ned, og nu går hun hver dag hen på kirkegården og sidder ved hans grav.
Fyren fra nabograven
man, 13/10/2003 - 08:00
Lån bogen på "Med en kraftanstrengelse løftede hun øjnene og kiggede op mod vinduerne, der spejlede den ubevægelige himmel. Først nu blev hun sig bevidst, at den sorte fure i jorden måtte betyde, at nogen havde åbnet og lukket lågen for ny
Fædrenes synder
man, 13/10/2003 - 08:00
Ondskab, vold og dyre årgangsvine er der en del af i Jan Sonnergaards novellesamling med den besynderlige titel "Jeg er stadig bange for Caspar Michael Petersen".
man, 06/10/2003 - 08:00
Året er 1971, og Maos kulturrevolution er på sit højeste, da den 17-årige Liu og hans ven sendes på genopdragelse i en fjerne og fattig bjergprovins ...
man, 06/10/2003 - 08:00
Lån bogen på Ib Spang Olsen voksede op i et byggeforeningshus på Østerbro. 24 kvadratmeter havde en familie på fem til sin rådighed, og han fortæller, hvordan han og den øvrige familie måtte sno sig på et så lille areal; således foregik d
Ung mand i fyrrerne
man, 06/10/2003 - 08:00
Lån bogen på Det bedste ved denne roman er, at den er så utrolig let at gå til. Den fortæller om Nina, der ikke rigtig ved, om hun er til karriereliv eller kernefamilie, og om hendes familie og omgangskreds og alle deres forhold og forv
Med og uden mænd
man, 06/10/2003 - 08:00
Lån bogen på Den lille mand er Shug: 13 år, fed, bange og ensom og hovedperson i denne korte, præcise roman. Shug bor med sin mor i et molestreret hus ved en kirkegård i en af USAs sydstater. Mor Glenda er ca. 30 år, en tarvelig, fordrukken kvin
Lille mands død
man, 06/10/2003 - 08:00
30-årige Henrik iagttager med foragt og noget nær afsky, hvordan Jens og Lone med slet skjult desperation får bakset en barnevogn ind i en Københavnsk bybus i myldretiden.
Kom igen til Mandalay
ons, 01/10/2003 - 08:00
Om Danmark for 100 år siden beretter Herman Bang: "Der bygges. Der tømres. Der rejses Tage. Selve arbejdet kalder nye Haandværkere til – og "Byen" er skabt."
Rundt i landet
ons, 01/10/2003 - 08:00
"Mord serien” har noget på hjerte, og Dan Turèll leverer hver gang en oplagt krimigåde, nogle interessante personskildringer og et levende Vesterbro.
Mord ved Runddelen
ons, 01/10/2003 - 08:00
Jeg kan li’ hans sprog – det er fyndigt og sort, præcist sanset; jeg kan li’, når de sarkastiske tidskommentarer til livets gang og gåder fyger fra siderne; jeg kan li’ stemningsbillede
Mord i september
ons, 01/10/2003 - 08:00
Noveller, om folkelivet på Vesterbro.
ons, 01/10/2003 - 08:00
Grebet om hjertet, ja, det bliver man i dette vue over en af Danmarks mest folkekære skribenter gennem mere end tyve år, Dan Turèll - også kendt som SuperDan, onkel Danny - rebellen med
ons, 01/10/2003 - 08:00
Til efterretning for fans og forargede: dette er én af Dan Turèlls blandings-tekst-samlinger af alt muligt: Strøtanker, små tekster, hvor han leger med sproget, sorte, nøgne rim.
Gud & Gokke
Til top