Vi anmelder

Litteratursidens nyeste anmeldelser ses under NYESTE i bjælken ovenfor eller her

man, 17/11/2003 - 09:00
Jost får øje på den dejligste mørkøjede pige i en tynd dansekjole ved sommerballet i nabolandsbyen, og de danser hele natten.
Siffrine
man, 17/11/2003 - 09:00
Historierne om fire slægtled i det tyvende århundredes Danmark skvulper som flodvand ud af Hanne Richardt Becks nye 'kuffertroman' "Understrømme".
Understrømme
man, 17/11/2003 - 09:00
Lån bogen på Et fund i en forladt mine sætter en gruppe forskere på sporet af en ældgammel civilisation. Mens de er i færd med at tyde nogle inskriptioner nede i det fundne kammer, rystes minen af en eksplosion, og den lille gruppe bring
Det genfundne Atlantis
man, 17/11/2003 - 09:00
Her er en ny dansk forfatter kommet på banen med en roman om de checkede 30/35-årige danskere, der lever livet let og fornøjeligt, og som samtidig har check på karrieren, tøjet, maden, tv-serierne,
Ellens elevator
søn, 16/11/2003 - 09:00
I biblen kan man læse historien om Jakob og hans tolv sønner, der blev stamfædre til Israels tolv stammer.
Det røde telt
man, 10/11/2003 - 09:00
Elisabeth bliver som 12-årig gift med den danske konge, Christian den 2., der hellere ville have haft hendes ældre søster.
Bruden fra Gent
man, 10/11/2003 - 09:00
"Rygsvømmeren" er en drømmeagtig, intens bog om mennesker, der tidligt får deres liv slået i stykker. Romanen handler om en ung kvinde, Cora Kelly, der også er bogens fortæller.
Rygsvømmeren
man, 10/11/2003 - 09:00
Der er unægtelig blevet skrevet, talt og sunget meget om kærligheden gennem tiden … det har ikke gjort kærligheden dårligere, men nogle gange temaet. Hvorfor?
Te i den blå sofa
man, 10/11/2003 - 09:00
Eric Packer er hovedperson i Don DeLillos nye roman "Kosmopolis". Han er 28 år og mangemillionær. Han er, hvad man vil kalde et finansgeni og ejer af Packer Capital.
Kosmopolis
fre, 31/10/2003 - 09:00
Ikke en specielt amerikansk bog, men en almengyldig bog om stærke følelser, sårbarhed og håb.
Kvinder med mænd
fre, 31/10/2003 - 09:00
Vi kender den godt, hvad-nu-hvis-fornemmelsen; på én gang pirrende og let deprimerende, når vi får leget med tanken om, at livet, ens eget, kunne ha’ været et helt andet, hvis: "….jeg nu havde v
Dengang vi var voksne
fre, 31/10/2003 - 09:00
Barbara Kingsolver har skrevet en kollektiv roman om tre kvinders liv i et et lille samfund i Appalacherne omgivet af en enestående natur.
Frodig sommer
fre, 31/10/2003 - 09:00
Roligt fremadskridende roman om den unge mand, Orno, der flytter til metropolen New York fra en jævn familie fra Missouri.
Konger og planeter
fre, 31/10/2003 - 09:00
En aften forfatteren John Irving sad og så på et indslag i TV sammen med sin kone om den første håndtransplantation i USA, sagde hans kone : “Hvad nu hvis donorens enke forlanger at få besøg
Den fjerde hånd
fre, 31/10/2003 - 09:00
To udstødte mennesker mødes i tusmørket ved en frossen sø i det østlige Amerika i året 1809.
Isvæversken
man, 27/10/2003 - 09:00
"Requiem" foregår i Danmark om nogle hundrede år.
Requiem
man, 27/10/2003 - 09:00
Purpurfarversken Anna er gift med pavens livvagt Lorenzo. De bor med deres eneste datter og tjenestefolk på en gård i Toscana. Tiden er anden halvdel af 1400-tallet.
Purpur
man, 27/10/2003 - 09:00
"Pölsa" er en underfundig og humoristisk roman. Den er skrevet i stil og toneleje som den forrige udgivelse, novellesamlingen "I brogede blades vand", 2001.
Pölsa
man, 27/10/2003 - 09:00
Andrea Camilleri debuterede i en sen alder i 1994 med "Vandets form" (dansk oversættelse 2001).
Terrakottahunden
man, 27/10/2003 - 09:00
Christopher er 15 år og bor alene sammen med sin far. Han lider af Aspergers Syndrom, en form for autisme der bl.a. gør, at han ikke bryder sig om, at folk rører ved ham.
Ingen
Den mystiske sag om hunden i natten
Til top