Toværelses med lykkelig udgang af Jens Blendstrup og Lars Gundersen

Oprettet: 16.06.2008 - 12:06

Bog: "Toværelses med lykkelig udgang" af Jens Blendstrup

Bogens forside

Jens Blendstrup's tekster indgår i et samspil med Lars Gundersens fotografier - Billederne optræder i serier som variationer over tre motiver - En græsplæne set i fugleperspektiv omgivet

Forfatter: 
Jens Blendstrup
Forfatter: 
Lars Gundersen
Udgivet: 
2008
Forlag: 
Samleren
Sidetal: 
195
Lån bogen - Køb bogen

Angst for hulmure, definition af hvad flintestensdamer er, kontaktannoncer og et brev fra nummerologen! Fantastisk flot fotobog med finurlige tekster!

Fantastisk flot bog i tre meget forskellige dele:

I "Verdensfirmaet hjem, kære hjem" er facader set oppefra, spejlet i fire og sat sammen til en kasse med kig til græs i bunden/midten. Det giver nogle sjove, anderledes, spændende fotos der ledsages af fortællinger fra husene eller beboerne. Vi hører bl.a. om Mogensen der hulmursisolerer med svaler! "Mogensen forsøgte at slå sig ned som svaleindsprøjter, blå himmel og villavej i hulmuren, men mennesker er konservative, de troede ikke på at svaler kunne isolere som Rockwool og Leca-sten". Jens Blendstrup havde også noget med huller i væggen med i sin tidligere bog "Pludselig Flæben", mon han har udviklet en fobi - angst for hulmure?

I "Posthus Montmartre" er det det samme brev, men med meget forskelligt indhold. Lige fra kontaktannoncer over brev til en afdød far til en lurende vvs-mand, der klager over at en sofa står i vejen for det periskop han har monteret samtidig med diverse termostater!

I "Voyeur Jagtstuen" er der fotos med ledsagende, fiktive tekster fra hver kvinde! I virkeligheden er det nok digte, men med meget humor og den karakteristiske Blendstrupske pen; sprudlende sprogligt overskud og humor med kant! For mig er hvert digt en historie eller en meget kort novelle, men jeg er heller ikke den store digtlæser, så måske tager jeg fejl! Det er i hvert fald den mest underholdende digtsamling jeg nogensinde har læst med hypnotiserende, sanselige, smukke, kunstneriske og godt vinklede fotos.

Igennem hele bogen er der ting der går igen fra Jens Blendstrups "Pludselig Flæben". Udover angst for hulmure er der også her en kvinde der kan græde rigtig meget. I denne bog så meget at man kan riverrafte i tårerne! Sjovt på en alvorlig måde!

Bogen er en sjov idé, der virker for mig! Jeg vil nyde at åbne den igen og igen og bare lige læse et opslag af gangen! Eller bare et par linjer - f.eks. disse "Dinosaurusserne uddøde ikke. De overlevede som kvinder".

Hvis du kan lide Blendstrups tidligere bøger og sjove, lidt skøre bøger, så må du have fat i denne - også selvom du ikke plejer at læse digte!

Fotografier: Lars Gundersen.
Samleren, 2008. Ca. 195 sider.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2017

15.10.2017 - 11:13 - Marit

Wassmo og Pamuk, Marstrand-Jørgensen og Gazan  –  det bliver ved og ved. Jeg har endnu ikke læst septembers must-reads, og nu snapper oktober mig i haserne.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.