The Real Houdinis af Manfred Christiansen

Oprettet: 02.12.2014 - 11:44

Bog: "The real houdinis" af Manfred Christiansen

Bogens forside

En forsikringsstatistisker indblandes tilfældigt i kampen mellem en hemmelig organisation og PET om en dagbog med falig og magtfuld viden.

Forfatter: 
Manfred Christiansen
Udgivet: 
2014
Forlag: 
Valeta
Sidetal: 
415
Lån bogen - Køb bogen

Forsiden signalerer krimi, men indholdet passer bedre til hemmeligheder og konspirationer. Selvom plottet er forfriskende anderledes, fænger historien desværre ikke.

Jens Holt levet et nogenlunde normalt liv som sælger af forsikringer, men i virkeligheden er han aldrig kommet sig over en traumatisk hændelse fra barndommen, hvor hans bedste ven, Keld, forsvandt og senere blev fundet død. På vej til et møde med en klient møder han pigen Helene på en rasteplads, og på samme rasteplads oplever han noget besynderligt: En mand iført iltmaske graver sig pludselig fri fra en grusbunke, og Helene kører bort derfra på en motorcykel efterladende Jens med et sår i hovedet.

På sygehuset opsøges Jens af PET-agenten Carsten Berg, som ser nogle lighedspunkter i Jens’ oplevelser og en gammel sag, hvor en mand døde for otte år siden. Carsten Berg har i alle disse år været på sporet af et hemmeligt selskab, ’The Real Houdinis’. Selskabets formål er at bringe medlemmerne i livstruende situationer, inspireret af udbruderkongen Houdinis forskellige stunts og tricks, og gennem Jens og hans møde med Helene håber Carsten Berg omsider at kunne komme videre med den gamle sag. Samtidig sættes Houdinis forsvundne dagbog til salg på eBay, og både Carsten Berg, det hemmelige selskab, som frygter at blive afsløret, clairvoyanten Pauline, som Helene kender og endelig en mystisk bagmand med enorme ressourcer forsøger at få fat i dagbogen.

Manfred Christiansen har tidligere skrevet udmærkede science fiction-noveller, og denne spændingsroman er hans debut som romanforfatter. Men det slipper han efter min mening ikke særlig godt fra. Den særdeles indviklede handling er tydeligvis inspireret af velkendte forfattere som Dan Brown og Ole Clifford, og historien rummer da i virkeligheden også ganske gode elementer til at kunne være blevet en god konspirationsthriller.

De korte kapitler med skiftevis fokus på de forskellige personer er samtidig også helt i overensstemmelse med genrens uskrevne regler, og plottet er egentlig også forfriskende anderledes. Men historien fænger desværre overhovedet ikke, og hvad værre er: Personerne forbliver underligt uvedkommende og uinteressante. Det virker, som om Manfred Christiansen er faret vild i sine forsøg på at lade handlingen være så uforudsigelig og snørklet som overhovedet muligt, men i stedet for at spændingen derved opretholdes, har det desværre haft den stik modsatte virkning, og alt i alt mister man alt for hurtigt interessen for historien.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.