Spyfluer af Patricia D. Cornwell

Oprettet: 08.08.2005 - 18:05

Bog: "Spyfluer" af Patricia D. Cornwell

Bogens forside

Kriminalroman, hvor Kay Scarpettas overfaldsmand sidder på dødsgangen, men lover oplysninger om en række andre forbrydelser, hvis hun vil opsøge ham

Forfatter: 
Patricia D. Cornwell
Oversætter: 
Ingeborg Christensen
Udgivet: 
2005
Forlag: 
Forum
Sidetal: 
431
Lån bogen - Køb bogen

Der er lagt op til spænding og dramatik, da'Varulven', der tidligere har har truet med at dræbe retsmedicineren Scarpetta, slipper ud af fængslet. 

Samtidig boltrer 'Varulvens tvillingebror sig som seriemorder.

"Hendes store, panikslagne øjne skinner i mørket. Om dagen er de blå, en vidunderlig dybblå farve. Hun kniber dem sammen i smerte, mens Jay kærtegner hende med lysstrålen fra stavlygten."

Bestsellerforfatteren Patricia D. Cornwell er på banen med en ny krimi om retsmedicineren Dr. Scarpetta.

Scarpetta har opsagt sit job i staten Virginia og er flyttet til Florida, hvor hun har slået sig ned som retsmedicinsk konsulent. Sorgen over at have mistet sin livsledsager, Benton, flere år tilbage, præger stadig hendes liv.

'Varulven', der dræbte Benton, og som også har forsøgt at dræbe hende, sidder bag lås og slå på dødsgangen i Texas, men han er stadig sygeligt optaget af Scarpetta. Han sidste ønske er, at det er hende, der giver ham den endelige kanyle. Han sender hende et brev og lover at afsløre sin kriminelle families hemmeligheder, hvis hun dukker op.

Scarpetta besøger ham på dødsgangen. Besøget forløber ikke helt godt, og bagefter formår 'Varulven' at slippe ud fra fængslet. En af USAs farligste seriemordere er atter på fri fod.

'Varulvens' tvillingebror, Jay, bor i en lille fiskerhytte sammen med en kvindelig seriemorder. Sammen fanger og dræber de kvinder for at tilfredsstille deres lyster. Jagten på Jay og hans ledsager går ind med Scarpettas niece Lucy og politimanden Marino i spidsen. Også et spøgelse fra fortiden dukker uventet op.

Dette er Patricia D. Cornwells 12. roman i serien om Dr. Scarpetta. For at kunne følge historien i "Spyfluer" anbefales det at have læst de tidligere titler, da Scarpettas livsforløb er en vigtig del af bøgerne. Patricia D. Cornwell har selv en fortid i den retsmedicinske verden, og hun har derfor en meget stor viden på området, hvilket er med til at gøre hendes bøger til noget helt specielt. De foregår alle i en verden omkring FBI- og retsmedicinsk politiarbejde og er ofte meget detaljerede.

Jeg er en stor fan af Scarpetta-bøgerne. Dette er ikke hendes bedste, men stadig et must for fans. Cornwell skriver godt og formår at holde sin læser fanget til det sidste. Det er ikke bøger for sarte sjæle.

Har du ikke stiftet bekendtskab med Scarpetta, så er det bare med at komme i gang. Begynd med "Post mortem", den første bog i serien. Du bliver ikke skuffet!    

Oversat af Ingeborg Christensen. Forum, 2005. 431 sider. Kr 299,-

Besøg Patricia D. Cornwells website

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.

Artikel: Årets anmelderfavoritter

13.12.2016 - 13:52 - Barbara Rugholm Hessellund

2016 synger på sidste vers, og hvis jeg skulle forberede en nytårstale, skulle den tage udgangspunkt i årets litteratur. Hvilken bedre prisme kan man tænke sig?

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i december

04.12.2016 - 00:54 - Marit

Jane Gardam, Håkan Nesser og Bob Dylan er december måneds højdespringere på min skala.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - november 2016

01.11.2016 - 19:06 - Marit

Igen en stor læsemåned, hvor vi kan glæde os til bl.a. Erling Jepsen, Thomas Rydahl, Josefine Klougart og Orhan Pamuk.