Sov sødt af Mark Billingham

Oprettet: 23.11.2004 - 09:37

Bog: "Sov sødt" af Mark Billingham

Bogens forside

Kriminalroman´- En ung pige efterlades totalt lammet uden for en skadestue og da politiet finder en sammenhæng med tre andre mystiske dødsfald, indser kriminalkommissær Tom Thorne at han jager en f

Forfatter: 
Mark Billingham
Oversætter: 
Jesper Bøllehuus
Udgivet: 
2004
Forlag: 
Modtryk
Sidetal: 
399
Lån bogen - Køb bogen

Med ”Sov sødt” introduceres en helt nye type seriemorder – en forbryder, der hellere vil gøre sine ofre totalt lamme end at dræbe dem! En både traditionel og bizar krimi, der kan gå hen og spolere din nattesøvn.

”Sov sødt” lyder den uskyldige og tilforladelige titel på Mark Billinghams nye roman. Men hvis der er noget, man som læser ikke kan, så er det at sove sødt bagefter. For her er der tale om en bizar og spændende engelsk politikrimi.

Vi befinder os i det nordlige London. Det er sensommer, og politiet må konstatere, at en seriemorder er på spil. Godt nok er mordene godt camouflerede – tilsyneladende er ofrene, der alle er unge kvinder, døde af et slagtilfælde. Men ingen af kvinderne tilhører risikogruppen, og lægerne aner uråd. Politiet er ikke i tvivl, og jagten på morderen går ind.

Men hvorfor benytter morderen denne specielle måde at tage livet af sine ofre på? Noget kunne tyde på, at han måske er uddannet læge. Først da det fjerde offer, Alison Willett, bliver fundet, kommer der en helt ny udvikling i sagen.

Alison overlever nemlig, og det mest besynderlige af det hele er, at det faktisk ser ud til, at forbryderen har ønsket det sådan. Han vil nemlig slet ikke dræbe sine ofre, men ”kun” gøre dem fuldstændig lamme, så de hverken kan føle, bevæge sig, tale eller i øvrigt kommunikere med omverdenen. Alison Willett er med andre ord ved bevidsthed og kan registrere, hvad der sker omkring hende, men i virkeligheden er hun nærmest levende død! Og forbryderen stopper ikke her …

Det er kommissær Tom Thorne, en garvet 40-årig politimand, der en de centrale efterforsker i sagen. Vi kender typen: fraskilt, med latente alkoholproblemer og en tendens til at blive lidt for følelsesmæssigt påvirket af sine sager. Og så er han ikke bleg for at bruge uortodokse metoder.

Thorne plages af skyld efter en tidligere sag. Sagen blev godt nok opklaret, og Thorne blev berømt for sin nærmest intuitive afsløring af morderen. Men kunne han have grebet ind noget før? Nu står Thorne igen i en lignende situation. Og ikke nok med det: morderen ved udmærket, hvem Thorne er, og leger kispus med ham – på liv og død.

”Sov sødt” er Mark Billinghams debutroman. Det er en effektiv og spændende fortalt politiroman, der ikke mindst tegner et fint portræt af den plagede kommissær Thorne. Godt nok kommer bogen ikke op i krimiernes 1. division, men mindre kan gøre det, og man er godt underholdt hele vejen igennem. God fornøjelse!

Oversat af Jesper Bøllehuus. Modtryk, 2004. 399 sider. Kr 379,-

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.