Solen skinner aldrig på en go-go-bar af Henrik List

Oprettet: 03.02.2014 - 14:43

Bog: "Solen skinner aldrig på en go-go-bar" af Henrik List

Bogens forside
Forfatter: 
Henrik List
Udgivet: 
2014
Forlag: 
Lindhardt og Ringhof
Sidetal: 
328
Lån bogen - Køb bogen

Thailand og landets enorme sexturisme er omdrejningspunktet for denne hårdkogte, rå, satiriske og interessante roman om mænd i krise og medier på evig jagt efter den gode historie.

Den berømte ældre danske kunstner William Flemming, som i årevis har boet i luksus i Thailand, skal udstille på Statens Museum for Kunst. Hans nye kunstværker består af Gauguin-inspirerede fotos af halvnøgne thaipiger, men da der begynder at opstå rygter om, at de fotograferede piger både er mindreårige og er blevet udnyttet seksuelt, eksploderer ”sexskandalen” i de danske medier. Flemming er tilsyneladende gået under jorden, så fra ham kan de hungrende læsere ikke få nogen forklaring.

Den unge, ambitiøse journalist Rune Lütken sendes til Thailand for at opspore den forsvundne kunster, og ung og uerfaren som han er, skal han nu prøve at finde spor og fodfæste i den syndige badeby Pattaya. I Pattaya bor endnu en dansk journalist, Bob Larsson, som ligeledes på freelance-basis skriver for den samme avis som Rune, men han har den fordel, at han efter mange år i Thailand kender miljøerne og byen. Begge journalister bliver nu uafhængigt af hinanden inddraget i et dødsensfarligt spil centreret omkring den korrupte politimajor Khun Manot, der har sin helt egen dagsorden.

Der er ingen tvivl om, at forfatteren har været meget ambitiøs med sit projekt, men blandingen af roman og ”rejsebog” fungerer ikke rigtigt. Plottet er egentlig ganske udmærket, men det virker, som om forfatteren undervejs mister overblikket, og romanen ender med at fremstå som underligt uafsluttet. Til gengæld er beskrivelsen af Pattaya og de forskellige miljøer fremragende og ganske interessant læsning. Sproget er malerisk, svulstigt og særdeles fortættet, og man fornemmer i den grad, at forfatteren har sin research og baggrundsviden i orden.

Henrik List har nogle ret så provokerende og idylliserede holdninger til prostitution, som blandt andet er kommet til udtryk i interviews i dagspressen, og disse holdninger gennemsyrer i den grad beskrivelserne af prostitutionsmiljøet i bogen. Selvom man sagtens kan være uenig med manden, så fratager det ikke hans beskrivelser ægthed og autentisk troværdighed. Romanlæseren vil føle sig snydt, men læser man bogen som en intens og anderledes rejsebeskrivelse (på linje med hans Scener fra Sunset Boulevard) bliver man godt underholdt.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.