Skinnet bedrager af Gianrico Carofiglio

Oprettet: 18.04.2011 - 11:20

Bog: "Skinnet bedrager" af Gianrico Carofiglio

Bogens forside

Krimi fra Bari i Syditalien, hvor forsvarsadvokat Guido Guerrieri får til opgave at undersøge politiets efterforskning af en ung kvindes forsvinden og kommer på sporet af sagens rette sammenhæng, m

Forfatter: 
Gianrico Carofiglio
Oversætter: 
Annemette Fogh
Udgivet: 
2011
Forlag: 
Hr. Ferdinand
Sidetal: 
379
Lån bogen - Køb bogen

Følg den samvittighedsfulde forsvarsadvokat Guerrieri i opklaringen af ung kvindes forsvinden og i lange, natlige gåture i den italienske by, Bari.

Med 'Skinnet bedrager' er det tredje gang, vi danskere stifter bekendtskab med den italienske forsvarsadvokat Guido Guerrieri. Nye læsere kan dog sagtens starte her!

Guerrieri opsøges af en kollega, der vil have ham til at lede efter nye spor i en sag om en forsvunden ung kvinde. Altså langt fra en typisk advokatopgave, men han påtager sig modvilligt sagen om den smukke Manuela, der sidst blev set på en togstation i Bari.

Guerrieri kontakter de personer, der sidst så Manuela, hendes veninder og ekskæreste, i håb om at få et spor, som politiet ikke fik. Nogle er dog mere hjælpsomme end andre, men Manuelas veninde, Caterina, er meget interesseret i (at hjælpe) Guerrieri.

'Skinnet bedrager' er en dejlig ”langsom” krimi. Guerrieri er en tænker, frem for en handlekraftig person, og vi får fornøjelsen af at overhøre både hans reflekterende tanker over livet, såvel som hans samtaler med andre om litteratur, musik og film.

Opklaringsarbejdet går langsomt men sikkert fremad. Carofiglio arbejder som antimafia dommer, og hans indgående kendskab til retssystemet kommer os læsere til gode ved nogle realistiske og underholdende beskrivelser af det langtfra perfekte italienske retssystem.

Guerrieri er en lidt underlig snegl: Han er forsvarsadvokat med en samvittighed.  Han forsvarer langt fra alle, som han forklarer sin nyansatte, nyuddannede medarbejder: ”Faktisk fører vi ikke sager for pædofile, voldtægtsmænd eller mafiaen.” Det betyder dog ingenlunde, at Guerrieri ikke indimellem får en dårlig smag i munden over dem, han rent faktisk forsvarer.

I privatlivet er han en ensom herre, der ikke rigtig kan få styr på det der med damerne. Han bruger alt for meget tid på sit arbejde, da han ikke ser nogen grund til at gå hjem til en tom lejlighed, hvor den eneste, der venter på ham, er en boksesandsæk, som han fører følelsesladede ”samtaler” med.

Carofiglios bøger om forsvarsadvokat Guerrieri er utrolig stemningsfyldte og samtidig nogle meget litterære krimier. Carofiglios bøger anbefales varmt, og hvis man synes man har fået ”krimiforstoppelse” af de mange krimier der ligner hinanden, kan Carofiglio være kuren

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.