Ravneflugt af Martin Jensen

Oprettet: 13.11.2009 - 14:56

Bog: "Ravneflugt" af Martin Jensen

Bogens forside

En historie fra det 6 århundrede, hvor læseren følger en gruppe store drenge, der må flygte udenlands, da Hrolf Krakes kongsgård overfaldes - De tjener hos fremmede konger og bringer både lærdom og

Forfatter: 
Martin Jensen
Udgivet: 
2009
Forlag: 
Klim
Sidetal: 
535
Lån bogen - Køb bogen

Velfortalt og actionfyldt fortælling fra Danmarks jernalder om Hrafn, der fødes som træl men ender som en stor kriger.

Hrafn fødes som træl på Hrolfs kongsgård, men bliver som dreng taget ud af trællehytten for at blive oplært til spydsmand sammen med de andre egnede drenge. Deres læremester er Haki, som er en hård mand, så hver dag ender med skrammer. Men da kongsgården en dag bliver overfaldet, er det Hakis træning, der gør, at Hrafn og otte kammerater overlever.

De ni knægte undslipper og flygter til thüringernes land, hvor sproget lyder næsten ligesom det danske. Her lykkes det dem at finde plads blandt kong Hermanfreds krigere, og en ny tid starter. Hrafn og de andre bliver snart betroede mænd og deltager i flere krige og togter. Selvom nogle af kammeraterne falder undervejs, så holder vennerne sammen – både pga. venskabets bånd, men også pga. et syn som Oddi har haft, om at guderne har brug for dem engang i fremtiden.

Historien om Hrafns vej fra træl til kriger er spændende og velfortalt, og jeg slugte nærmest bogen i en mundfuld. Martin Jensen sørger for, at kulissen er i orden, så historien kan udspille sig på en troværdig baggrund, og det lykkes til fulde her. Det føles som om jeg stod i skoven med de unge knægte og sad med ved højbordet blandt de voksne krigere.

Jeg kan godt lide historiske romaner, som fortæller om en interessant periode og samtidig underholder, og med ’Ravneflugt’ har Martin Jensen skrevet en roman, som lever op til mine ønsker. Personerne er spændende at følge, og der er masser af action, for Hrafns liv er bestemt ikke ublodigt. Stilen minder mig lidt om Bernard Cornwells romaner om Kong Arthur med samme blanding af action og historie, fortalt så man ikke kan lægge bogen fra sig igen.

Martin Jensen kan noget, når han sætter sig for at fortælle en historie, og det er uanset, om den foregår i nutiden eller fortiden, om det er en krimi eller en hverdagsfortælling, eller om den er kort eller lang. Og lang er ’Ravneflugt’ – men ikke et ord for lang – så jeg kan kun anbefale alle at give denne velskrevne actionfyldte fortælling fra Danmarks jernalder en chance.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2017

15.10.2017 - 11:13 - Marit

Wassmo og Pamuk, Marstrand-Jørgensen og Gazan  –  det bliver ved og ved. Jeg har endnu ikke læst septembers must-reads, og nu snapper oktober mig i haserne.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.