Quentins af Maeve Binchy

Oprettet: 02.06.2008 - 12:06

Bog: "Quentins" af Maeve Binchy

Bogens forside

Skildring af de skæbner der mødes og påvirker hinanden på restaurant Quentins i Dublin -  I centrum står Ella Brady med sin komplicerede kærlighedshistorie.

Forfatter: 
Maeve Binchy
Udgivet: 
2003
Forlag: 
Erichsen
Sidetal: 
343
Lån bogen - Køb bogen

Roman fra Dublin ...

Nogle mennesker bedrager dig, og andre samler dig op. Også selvom de har deres egne problemer at slås med. 'Quentins' i en nøddeskal.

Vi befinder os i Dublin i nyere tid. Ella Brady har aldrig voldt sig selv eller sine forældre de mindste problemer. En stormende forelskelse i den rige og gifte mand Don Richardson ændrer dog drastisk på dette. Don Richardson forårsager, at rigtig mange mennesker inkl. Ella og hendes forældre kommer i økonomisk uføre. Her skydes historien rigtigt i gang.

Ella arbejder dag og nat for at rette op på sin fejltagelse. Hun får en idé om at lave en dokumentarfilm om den utroligt populære restaurant Quentins, som har lagt navn til bogens titel. Håbet er, at denne dokumentar kan rette op på de økonomiske tab, hendes forældre og andre har lidt. Et lidt opstillet plot efter min mening. Det er nu heller ikke plottet, der er det essentielle i denne roman, men den hjertevarme, hvormed menneskene i Quentins agerer.

Mange af dem er indblandet i dette filmprojekt, bl.a. restaurantens ejer Quentin, restaurantens forpagtere Brenda og Patrick Brennan, Patricks udviklingshæmmede bror Blouse og konen Mary, Ellas veninde Deirdre, amerikaneren Derry King - manden bag støtten til filmprojektet og mange flere – alle med deres egne sorger og glæder. Derfor er det også er en roman med mange historier i én, hvor den røde tråd er restauranten Quentins. Flere af personerne optræder sågar i nogle af Binchys andre romaner.      

Dette er den første roman, jeg har læst af Maeve Binchy. Jeg har tidligere set to af hendes filmatiserede bøger ’Gode venner’ og ’Tara Road’, som jeg var vældig begejstret for. Derfor har jeg længe haft lyst til at læse noget af hende.

Jeg tror dog, at hun har skrevet bedre romaner end ’Quentins’, og derfor vil jeg ikke afvise at læse flere af dem. Men det skal siges, at selvom plottet måske ikke er det mest spændende, er det alligevel en bog, jeg ikke kunne lade være med at læse til ende. Hun er en produktiv dame, og alle hendes romaner/noveller er vist oversat til dansk; romanerne kan sammenlignes med romaner af forfattere som Rosamunde Pilcher og Judith Lennox.

Det er uhøjtidelig læsning, og romanen er god at slå hjernen fra til. Som min kollega Helle ville sige, er det tyggegummi for øjnene. Du skal ikke forvente stor litterær kunst i Maeve Binchys selskab. Til gengæld vil du blive godt underholdt, og er du til happy endings med en bunke forhindringer undervejs, kan Quentins varmt anbefales.

Binchy, Maeve: 'Quentins'. Oversat fra engelsk af Jytte Kohlschen efter 'Quentins'. Erichsen, 2004. - 343 sider

Lån bogen på Bibliotek.dk eller Køb bogen

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2017

15.10.2017 - 11:13 - Marit

Wassmo og Pamuk, Marstrand-Jørgensen og Gazan  –  det bliver ved og ved. Jeg har endnu ikke læst septembers must-reads, og nu snapper oktober mig i haserne.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.