Prospect Park West af Amy Sohn

Oprettet: 17.01.2011 - 12:35

Bog: "Prospect Park West" af Amy Sohn

Bogens forside

Prospekt Park West er et af de mest eftertragtede områder i Brooklyn, hvor 4 kvinder i løbet af en lang, varm sommer forsøger at få livet med mand, børn & karrierer til at lykkes

Forfatter: 
Amy Sohn
Oversætter: 
Ulla Oxvig
Udgivet: 
2011
Forlag: 
Lindhardt og Ringhof
Sidetal: 
477
Lån bogen - Køb bogen

En stilsikker, fræk og underholdende roman om fire forskellige kvinders liv i den celebre del af Brooklyn i New York - et must for alle fans af Brooklyn-romaner.

En varm sommer i Brooklyn, kort før Obama bliver valgt til præsident, følger vi fire kvinders liv. De er alle gift, er i 30’erne, er småbørnsmødre, tilhører celebrity overklassen og bor i området omkring Prospect Park.

 Rebecca er seniorredaktør på Elle og er gift med Theo, en hårdtarbejdende arkitekt. Sammen har de pigen Abbie, og de bor i en andelslejlighed i et brownstonehus. Men den sexglade Rebecca er ulykkelig, fordi hun og hendes mand ikke har været i seng i sammen meget længe. Karen er gift med Matty, der er finansrådgiver, og går hjemme med den 4-årige Darby. Hun er en hønemor, der drømmer om en større lejlighed i Park Slope, fordi her er den bedste skole.

 Den oscarvindende Melora har adopteret Orion og er gift med skuespilleren Stuart.  De fremstår som et powerpar, men Melora kæmper med en social fobi og er på piller. For at forbedre sit image melder hun sig ind i en andelsbutik. Lizzie er tidligere lesbisk, men hun er nu gift med den sorte funkmusiker Jay, med hvem hun har drengen Mance. Lizzie føler sig fanget i sin moderrolle, men hun tør alligevel ikke lade sin sorte svigermoder være babysitter.

I disse fashionable omgivelser, hvor adresse, udseende og tøjstil er altafgørende, griber kvindernes liv ind i hinanden. Mødestederne er parkens legepladser, Tea Lounge, også kaldet Yver Lounge, og andelsbutikken.

De unge kvinder med deres trofæbørn er superegoistiske, frække til det skamløse og drømmer om en bedre lejlighed, bedre sex eller bedre omtale. De vil gerne være perfekte og være med på de nyeste trends, men indeni er der hemmeligheder og løgne. Man kommer til at holde af de manipulerende bitches, og heldigvis indretter verden sig ikke altid efter dem.
 
Det minder om ”Sex and the City” og ”Desperate Housewives”, men frækkere og mørkere. Der er et godt greb også om sidehistorierne, der bl.a. fortæller om filmens verden, gadevold og racisme.

Det er Amy Sohns første roman på dansk. Hun er journalist og har skrevet klummer mv. for større aviser og magasiner. Bl.a. har hun skrevet en guide til ”Sex and the City”.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2017

15.10.2017 - 11:13 - Marit

Wassmo og Pamuk, Marstrand-Jørgensen og Gazan  –  det bliver ved og ved. Jeg har endnu ikke læst septembers must-reads, og nu snapper oktober mig i haserne.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.