Praktisk magi af Alice Hoffman

Oprettet: 02.03.2006 - 09:05

Bog: "Praktisk magi" af Alice Hoffman

Bogens forside

Søstrene Sally og Gillian vokser op hos to gamle tanter i en forhekset atmosfære. Rollerne som den fornuftige og den omflakkende beholder de som voksne, ligesom de aldrig slipper tanternes magiske indflydelse

Forfatter: 
Alice Hoffman
Udgivet: 
1996
Forlag: 
Lindhardt og Ringhof
Sidetal: 
231
Lån bogen - Køb bogen

Omkring denne bog ses en blodrød aura af altfortærende passion, og luften er mættet med bedøvende syrenduft og uheldssvanger torden.

 

Anbefalet af bibliotekar Mie Henriksen, Hammel Bibliotek


I over to hundrede år har kvinderne i familien Owens fået skyld for alt, hvad der gik galt i byen – et vådt forår, et føl død af kolik eller et barn født med et rødt modermærke på kinden …

De to tanter i huset på Magnolia Street bliver regnet for at være byens hekse, men samtidig opsøges de efter mørkets frembrud af kvinder, der ønsker deres hjælp i kærlighedsaffærer. Hos dem vokser de to søstre Sally og Gillian op efter at deres forældre er omkommet ved en ulykke.

Selv om de står hinanden nær er de af udseende og sind forskellige som nat og dag, og som voksne skilles deres veje. Sally forsøger at opbygge en normal hverdag som enlig mor for sine to døtre, mens Gillian flakker om i en rodet tilværelse med skiftende mænd. Den sidste i rækken er et ualmindeligt dumt svin, og til sidst må hun opsøge Sally for at bede om hendes hjælp til bogstavelig talt at få ham skaffet af vejen.

Sallys krampagtigt velordnede tilværelse går nu fuldstændig i opløsning, og hendes teenagedøtre udvikler nye sider under tante Gillians indflydelse. Først da de to gamle tanter kaldes til undsætning og anvender deres magi, falder alting på plads igen.

Alice Hoffmann er måske lidt overset i Danmark, men jeg har altid holdt meget af hende. Hun skriver sanselige og fortættede psykologiske kvindeportrætter, i dette tilfælde af søsterskab i tre generationer.

I denne bog har hun dog anvendt en større dosis magi end ellers. Her er voldsomme følelser, besjælet natur og overnaturlige hændelser, men fremstillet med så megen humor og selvironi, at den gode historie også kan sluges af en nøgtern læser. Ikke kun kvinder bliver så optændt af glødende kærlighed, at de er ved at bryde i brand, en mand er heller ikke bare forelsket: ”Han er så overophedet, at manchetterne på hans skjorter er svedne”.

Bogen er filmatiseret med Nicole Kidman og Sandra Bullock i hovedrollerne – filmen blev dog aldrig nogen blockbuster. Men bogen vil kunne læses med stor fornøjelse af bl.a. dem, der holdt af ”Hjerter i chili”.

Oversat fra engelsk af Birgitte Brix efter 'Practical magic'. Lindhardt og Ringhof, 1996. 232 sider. 

Læs også Litteratursidens anbefaling af ”Den blå dagbog” af Alice Hoffman

Læs også Litteratursidens anbefaling af ”Her på jorden” af Alice Hoffman

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2017

15.10.2017 - 11:13 - Marit

Wassmo og Pamuk, Marstrand-Jørgensen og Gazan  –  det bliver ved og ved. Jeg har endnu ikke læst septembers must-reads, og nu snapper oktober mig i haserne.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.