Planen til sikring af fuld beskæftigelse af Magnus Mills

Oprettet: 01.06.2010 - 02:00

Bog: "Planen til sikring af fuld beskæftigelse" af Magnus Mills

Bogens forside

Absurd fortælling om den kunstigt opretholdte fulde beskæftigelse, som tilvejebringes ved at en enorm mængde varebiler kører fra depot til depot, med kasser med reservedele til de samme varebiler,

Forfatter: 
Magnus Mills
Oversætter: 
Mich Vraa
Udgivet: 
2004
Forlag: 
Lindhardt og Ringhof
Sidetal: 
182
Lån bogen - Køb bogen

Samfundet kan ikke bestå, hvis alle klipper hinanden – eller halvdelen af os graver huller og den anden halvdel fylder dem op igen – og dog?

Læs her, hvordan man skaber meningsfuldt arbejde med succes.

Planen til sikring af fuld beskæftigelse er en sindrig virksomhed, hvor hundredvis af ens gule kassevogne kører fra depot til depot med pakkasser. Det giver job til chauffører og deres assistenter, til truckførere, til mekanikere, til inspektører, portvagter, kontrollører, kantinedamer, administratorer og rengøringsassistenter – for blot at nævne nogen. Det er effektivt, velfungerende og giver masser af gode arbejdspladser.

Det giver også plads for initiativrige fyre som George, som har en privat geschæft med at transportere sin kones kager i store hvide kasser rundt til bagere. Han får ofte vanskeligheder ved at indpasse aflevering af diverse fødselsdagskager i køreplanen mellem depoterne. George er en dreven logistiker, men alligevel kniber det, selvom han bruger al sin charme, tricks og lidt bestikkelse. Andre foretrækker at organisere arbejdsdagen, så der er plads til en middagslur eller en lang frokost et diskret sted på ruten.

Der opstår konflikt mellem chaufførerne, om man kan gå hjem, når der ikke er mere arbejde (parkererne) – eller man skal blive der 8 timer (fulddagerne). Det ender med strejke, blokade, forhandling over kantinebordene og almindelig forvildethed over, hvad der måske foregår.

Forhandlingerne er hårde, deltagerne strutter af betydningsfuldhed. Resultatet reddes af et fad sandwich og nogle øl. Det er igen det skæve og uautoriserede, der giver resultat.

Fik jeg fortalt, at det der bliver transporteret i kasserne er reservedele til de selv samme biler, som de kører i – altså et selvsupplerende, lukket system uden betydning for omverdenen!

Dette er den ultimative arbejdspladsroman i al sin groteske og afvæbnende uvirkelighed. Her er langt til socialrealismen og kort til hovedrysten og nikkende genkendelse.

Familie, fritid og det omliggende samfund er uden betydning – bare Planen fungerer.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.