Parløb af Søren Vad Møller

Oprettet: 24.06.2010 - 11:27

Bog: "Parløb" af Søren Vad Møller

Bogens forside

De ikke særligt heldige detektiver Gunner og Vad involveres i et nutidigt og helt særegent kulturhistorisk action plot med bl.a. stærke og fyldige kvinder og en Johanitterridder

Forfatter: 
Søren Vad Møller
Udgivet: 
2010
Forlag: 
Lindhardt og Ringhof
Sidetal: 
269
Lån bogen - Køb bogen

Vidunderlig, underholdende, underfundig og original roman om de to uheldige helte, detektiverne Gunner og Vad, der involveres voldsomt i et tyveri, hvor der intet blev stjålet.

Jeg er totalt vild med den her roman! Den er sjov, den er underholdende, den er spændende, den er pudsig, den er underfundig, og den er virkelig original! Hvad mere kan man som læser ønske sig? En mere, tak!

’Parløb’ handler om de to venner og samboer, Gunner og Vad, der sammen driver et detektivbureau. De har ikke så frygteligt mange opgaver, mest sådan noget med at finde bortløbne katte. Så det meste af tiden hygger de to sig med hinanden; drikker noget kaffe, snakker om kvinder og venter på en stor sag.

Den kommer pludselig, og de involveres i biljagt, skyderier, og i en sag med dyre- og menneskeforsøg, gamle broderskaber og hellige ænder.

To andre hovedpersoner i romanen er den spansk-danske Carlotta (af Gunner kaldet Karl Otto), vicevært i den ejendom, hvor detektiverne holder til, og med et hemmeligt dobbeltliv som den kvindelige superhelt, Mor Danmark. Samt den ældre, velhavende professor og gentleman Sir Lawrence Bastard.

Hele historien starter med, at Sir Lawrence og hans privatchauffør Hedvig overrasker en indbrudstyv i atelieret på Bastard Hall. Tyven leder tilsyneladende efter noget bestemt, men må flygte på sin motorcykel med Sir Lawrence og Hedvig i hælene. Efter en noget voldsom jagt, hvor Sir Lawrence bl.a. bliver fløjet rundt over København, hængende under en helikopter, hyrer han en kvindelig bodyguard fra vagtselskabet ”Ryggen fri”, mens Hedvig hyrer de to antihelte Gunner og Vad.

Senere eskalerer tingene; den kvindelige halvt grønlandske tyv findes i Københavns havn, skudt med et nakkeskud, og nogen gennemroder detektivernes kontor og hjem på Nørrebro. Med på sidelinjen er politibetjenten Jerichow, som Gunner og Vad kender.

Det lyder måske som en krimi, Søren Vad Møller har skrevet, eller som en roman, der gør nar af krimigenren. Men det er det ikke, eller det er det også, men romanen er bare så meget mere end det. ’Parløb’ handler også om kærlighed, venskab, ensomhed, hjælpsomhed, køn og styrke, tro og håb. Og om næstekærlighed. Store emner i en helt vidunderlig bog!!!

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.