Ønskemageren af C.J. Redwine

Oprettet: 02.08.2017 - 11:02

Bog: "Ønskemageren" af C.J. Redwine

Bogens forside

Ønskemageren er en episk, romantisk og actionfyldt fantasyfortælling om en uægte prinsesse, som skal påtage sig en ond skæbne for at redde sin brors sjæl.

Forfatter: 
C.J. Redwine
Oversætter: 
Mette Stepnicka
Udgivet: 
2017
Forlag: 
Turbine
Sidetal: 
390
Lån bogen - Køb bogen

Andet selvstændige bind i serien byder på en fantasy omskrivning af eventyret om Rumleskaft. Historien er både eventyrlig og fængslende med indlagt romantik og kærlighed.

C.J. Redwine har adskillige fantasy romaner bag sig, og i sin nye serie Ravenspire har hun kastet sig over eventyrgenren. Første bind var en omskrivning af Snehvide-historien, og nu er turen altså kommet til endnu et af de kendte folkeeventyr.

Det er jo ikke noget nyt at fortolke de gamle eventyr på en ny måde. Især Sally Gardners fortolkning af Fyrtøjet er et glimrende eksempel på dette, og i filmens verden findes der masser af omskrivninger af eventyr, med TV-serien ”Once upon a time”, hvor også Rumleskaft er en central person, som det ypperste eksempel.

Redwine var ikke helt heldig med sin Snehvide-historie, men denne nyeste udgivelse er i virkeligheden temmelig vellykket.

Historien foregår i kongeriget Súndraille, hvor de to tvillinger Thad og Ari Glavens vokser op som uægte børn af den regerende konge. Mod alle forventninger bliver hans dronning gravid, og med en søn til at overtage tronen, er både tvillingerne og deres mor en overflødighed. Dronningen får moderen myrdet, og de to teenagere bliver jaget vildt. Tæt på at blive fanget indgår Thad en skæbnesvanger aftale med den mystiske Ønskemageren, Alistair Teague: For at frelse sig selv og sin søster sætter han sin sjæl i pant mod at blive konge, og da hele den kongelige familie kort efter dør på mystisk vis, indsættes Thad på tronen.

Hans aftale med Teague har reddet deres liv, men samtidig har den snu og magtfulde ønskemager fået frit spillerum til sin omfattende forbrydervirksomhed. Da Ari opdager sandheden om sin brors aftale, prøver hun på alle måder at finde en løsning på at få ram på Teague. Hun får hjælp af den unge Sebastian, der på egen krop har mærket forbryderens ondskab, men snart er hun selv og hendes sjæl i fare.

Som nævnt er det en ganske betagende og anderledes version af det velkendte eventyr, og forklædningen som rendyrket fantasy fungerer udmærket. Især den lidt for buttede og handlekraftige Ari og den traumatiserede Sebastian er godt og vedkommende beskrevet, og den onde og snu Teague er lige i øjet med sin grufulde og hensynsløse opførsel.

Omskrivningen af eventyret fungerer udmærket, og i tilgift får nok mest den unge kvindelige læser en nydelig romance mellem de to hovedpersoner.

Redwine synes med denne bog at have fundet en høj standard til sine eventyrfortolkninger, og det vil blive spændende at se, hvad kommende bind kan byde på.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.