De nyeste anmeldelser

Her kan du se anmeldelserne af de nyeste bøger på Litteratursiden.

Med venlig hilsen 'Vi anmelder'-redaktionen

tir, 18/06/2013 - 09:15
Berømmelse har sin pris, og nogle gange er den høj. Roy Grace er på banen igen i en spændende krimi, der både byder på superstjerner, gale fans og et enkelt mord.
Til døden dem skiller
tir, 18/06/2013 - 09:11
Barsk roman om den tyske besættelseshærs fremfærd i Hviderusland under Anden Verdenskrig.
Dødszoner
man, 17/06/2013 - 12:54
Uimodståelig romantisk roman om knuste hjerter, tilgivelse, nye chancer og ulykkelig kærlighed. Dybt bevægende og spændende fra første til sidste side.
Pigen på klippen
man, 17/06/2013 - 12:50
Stilsikker debut tegner et stærkt portræt af en ung rodløs kvinde i en globaliseret verden.
man, 17/06/2013 - 12:46
Péter Esterházy tegner et fint og kærligt portræt af en dejlig og lidt strid fodboldelskende mor. Sin egen vel at mærke.
Ingen kunst
man, 17/06/2013 - 12:28
En detaljeret, politisk biografi om en usædvanlig tysk diplomat og skibsfartssagkyndig, der har fået æren for at redde mange danske jøder i 1943.
Den gode tysker
man, 17/06/2013 - 11:36
Justine er på rejse til Grønland. Her møder hun både nye udfordringer og mennesker, som giver hende mulighed for at udvikle sin kunst.
Store Malene
man, 17/06/2013 - 11:21
To kvinder knytter et nært venskab på tværs af alder og baggrund. Den ene er sort den anden hvid. Alt og intet er muligt.
Hjem
man, 17/06/2013 - 11:10
Maggie og Bills ægteskab forliser, da de mister deres søn i tsunamien. Sød og lidt banal roman om at kæmpe med sig selv og hinanden for at komme videre, når det værste er sket.
Efterdønninger
man, 17/06/2013 - 10:55
Madeleine de Montdidier er ung, smuk og handlekraftig. Året er 1567, stedet er Frankrig, det er kappe-og-kårde, det er skumle personager, men det er også hed kærlighed.
Dronningens dame
ons, 12/06/2013 - 11:13
En herlig, komplet usandsynlig røverhistorie, der kombinerer spænding og historisk kolorit med  en velgørende, ironisk humor og serverer det hele i en passende, lidt gammeldags sprogto
Ingen
Den sidste kamel døde ved middagstid
ons, 12/06/2013 - 10:57
Den hollandske forfatter udkommer for første gang på dansk med en ikke helt vellykket blanding af science fiction, spænding og politiske kommentarer til konflikten mellem jøder og palæstine
Hjemkomsten
ons, 12/06/2013 - 10:55
Fuld af saft og kraft, sanselighed, sex, kærlighed og liv. ’Hestehovedtågen’ er en vidunderlig roman!
Hestehoved tågen
tir, 11/06/2013 - 12:17
Harry Hole blev skudt i ’Genfærd’, og det helt afgørende spørgsmål i dette 10. bind er naturligvis, om han overhovedet er med? Jo Nesbø leverer igen en fantastisk krimi.
Politi
tor, 06/06/2013 - 12:33
Hvordan vil nutidens samfund reagere på at få Adolf Hitler tilbage, og hvad ville han give sig til?
Han er tilbage
tor, 06/06/2013 - 12:19
Nærværende og stemningsfuld lille roman om det erindrings- og erfaringsstof, der former os som mennesker og forfølger os gennem livet.
Min grønne himmel
tor, 06/06/2013 - 12:05
Dicte Svendsen er på banen igen og får smerten at føle på egen krop, da datteren Rose kidnappes. Egholms nye krimi kredser om temaer som familie og ansvar, og det fungerer.
Eget ansvar
man, 03/06/2013 - 11:17
Kloge, tankevækkende essays skrevet af en livsklog, reflekterende forfatter.
Hjertets hemmeligheder
ons, 29/05/2013 - 14:03
Overraskende og velskrevet thriller med en slutning, som tager én med bukserne nede. Absolut anbefalelsesværdig.
Blodmanden
ons, 29/05/2013 - 13:52
Velskrevet og poetisk roman om en togrejse med den transsibiriske jernbane i 1986.
Marit 1 uge 3 dage siden
Kupé nr. 6
ons, 29/05/2013 - 12:29
Historier fra en tid så lig vores egen. Den ubarmhjertigt hårde landing efter voldsomme opgangstider skildret i et sprog, der ikke er set bedre.
Historier fra jazztiden
ons, 29/05/2013 - 12:12
En fin historie om to kvinder og den relation mellem dem, som ingen nogensinde har talt om. I ’En cyklende dame’ krydses deres veje på tværs af tid og historie.
En cyklende dame i Kashgar
ons, 29/05/2013 - 10:12
Gribende, socialrealistisk roman om et landbomiljø i 1960’ernes Østjylland, hvor en lille pige udsættes for massivt omsorgssvigt.
Sommerbarn
tir, 28/05/2013 - 10:45
Enkelthed, harmoni og ro præger denne helstøbte japanske graphic novel om en mands gåture. Bogen maner behændigt sindet til ro og truer ligefrem med at sætte tiden i stå.
Manden der går tur
fre, 24/05/2013 - 11:35
Carsten Boe benytter sig af antydningens kunst i denne minimalistiske og sprogligt finurlige roman om et kærestepars weekend i en ødegård i Sverige.
Ødegården
Udgiv indhold