Nye naboer af Saskia Noort

Oprettet: 09.07.2007 - 12:06

Bog: "Nye naboer" af Saskia Noort

Bogens forside

Psykologisk thriller, hvor to ægtepars leg med sex, stoffer og partnerbytte får uoverskuelige følger - Det ene par er ufrivilligt barnløst, det andet par har en lille søn, og deres grænseoverskride

Forfatter: 
Saskia Noort
Oversætter: 
Birthe Lundsgaard
Udgivet: 
2007
Forlag: 
Aschehoug
Sidetal: 
285
Lån bogen - Køb bogen

En thriller om hvor galt et ægteskab kan ende, når man ikke vil slippe, og om sorgen ved tabet af et barn. Som thriller brillerer bogen ikke, men det er solid sommerunderholdning!

Åh gud, kunne jeg ende i et ægteskab som det her? Tanken gik flere gange gennem mit hoved under læsningen. Beskrivelse af et helt almindeligt ægtepar, der i virkeligheden burde være gået fra hinanden for længst, men som ikke gør det på grund af angst og sorg, fangede mig. 

Bogen starter med slutningsscenen, og det er jo altid en interessant twist. Vi hører om en række mord, og bogen giver os så efterfølgende forklaringen på, hvordan det hele endte så tragisk.

Historien fortælles på skift af Peter og Eva. De har mistet et barn, og det har sat deres verden i stå - i hvert fald Evas… Det var nemlig ikke Peters sæd, der gjorde Eva gravid, da hun måtte insemineres, hvilket fylder mere i Peters liv, end han først lader syne.

Uanset har tabet af barnet sat deres ægteskab i stå. Eva sørger, og Peter kæmper en forgæves kamp for hendes opmærksomhed, og som bogen skrider frem, hendes kærlighed.

Da de flytter ind i det nye hus, der skulle have fuldendt deres familielykke, synes bunden nået, men ind på scenen træder de nye naboer Rebecca og Steef – en femme fatale og en "farlig fyr", der kan vække Evas seksualitet igen.

Partnerbytte, fest og fis bliver til bedrag, løgn og skuffelse, og så går det hele grueligt galt. Læseren ved det jo fra starten, men ikke, hvem der myrder hvem og hvorfor - det udgør bogens spændingselement.

Eva og Peters historie er som sagt godt fortalt, man føler virkelig med dem begge og tænker "pas på" da Rebecca og Steef træder ind på scenen. Men da klimakset begynder at sætte ind i bogens sidste tredjedel, mistede jeg pusten.

Den snigende utryghed og lumre atmosfære, som fra starten opbygges kammer over i et orgie af sex, stoffer og rock 'n' roll, hvor jeg mistede sympatien for Peter og Eva, og så står man der med al sin "overskuds-sympati" og må nøjes med at holde tungen lige i munden under klimakset.

Som thriller synes jeg ikke, den er så vellykket, men som ægteskabs- og jalousidrama var den meget velegnet til en søndag på sofaen.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2017

15.10.2017 - 11:13 - Marit

Wassmo og Pamuk, Marstrand-Jørgensen og Gazan  –  det bliver ved og ved. Jeg har endnu ikke læst septembers must-reads, og nu snapper oktober mig i haserne.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.