NNV Korridorer - en tekstsamling af Maja Elverkilde m.fl.

Oprettet: 12.07.2010 - 23:04

Bog: "NNV korridorer" af Maja Elverkilde

Bogens forside

Antologi. Syv tekster og 3 sange om Nørrebro og Nordvest og de mennesker der befolker bydelen

Forfatter: 
Maja Elverkilde
Udgivet: 
2010
Forlag: 
Korridor, i samarbejde med Det Heterotopiske Bibliotek
Sidetal: 
123
Lån bogen - Køb bogen

En lille brun æske med blandede bolsjer i lyd, billeder og tekster at gå på opdagelse i og synke ned i og lade sig omslutte af. Et pudsigt lille værk.

’NNV korridorer’ er en tekstsamling, men også billeder og lyd. I en lille riflet papæske med billede af en åben dør udenpå får man 10 værker. 9 små omslag med billeder af forskellige vinduer skabt af Sidsel Becker (der også har taget forsidebilledet). Det ene af de ni omslag indeholder en beskrivelse af værket i sin helhed, de forskellige kunstnere og forlaget. Et andet omslag indeholder et brev, et tredje en CD med musik og de øvrige er forskellige tekster (noveller og digte). Æsken er som en æske med fyldte chokolader, med forskellig smag og indhold, nogle overraskende, nogle mere traditionelle.

Tekstsamlingen, som det samlede værk benævnes, er et forsøg på at nyskabe antologien. Ved at lade det være selvstændige små omslag, ens i udtrykket men med forskellige forside billeder, er der både tale om en samling, men også en dekonstruktion. Man kan sætte CD’en på og lytte til musik af Frithjof Toksvig med tekst af Kristina Stoltz og musik af Martin Ryom med tekst af Harald Voetman. Teksten af Kristina Stoltz er også trykt i et af hæfterne, så man kan læse den samtidigt eller selvstændigt. Harald Voetman har skrevet et brev fra en mand på et afholdshjem i Fårevejle til Ellen hjemme på Nørrebro. Trisse Gejl har skrevet en eminent novelle ”Vejen” om naboskab og ægteskab på en villavej. Kasper Nørgaard Thomsen har skrevet en stærk og grum novelle om at være krigsveteran fra Balkan med uhyggelige minder om udøvede overgreb i bagagen og gå rundt i Nørrebros gader med denne historik med sig. Martin Johannes Møller har skrevet teksten ”De seneste notater”, der er som sider fra en notesbog med digte, citater, refleksioner og erindringer. Nicolaj Stochholm har skrevet digte. Maja Elverkilde har skrevet novellen ”Brun Bjørn”.

Det er et rigtigt sjovt og spændende værk at dykke ned i og fordybe sig i. Ét værk, der pirrer flere sanser på én gang. Samlingen har sit omdrejningspunkt på Nørrebro eller Nordvest, deraf titlen NNV, men kommer også vidt omkring, præcis som virkelighedens Nørrebro/Nordvest også afspejler mange forskellige kulturer og samfundslag. Et lille værk, der giver en stor oplevelse.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.