Nattens konger af Michael Connelly

Oprettet: 17.07.2006 - 12:06

Bog: "Nattens konger" af Michael Connelly

Bogens forside

Krimi fra Los Angeles, hvor Harry Bosch har forladt politiet, men stadig nages af en gammel sag om et mord og et røveri under en filmoptagelse

Krimiserien med: Harry Bosch ; 8

Forfatter: 
Michael Connelly
Oversætter: 
Søren K. Barsøe
Udgivet: 
2006
Forlag: 
Klim
Sidetal: 
279
Lån bogen - Køb bogen

Endnu en spændende og velskrevet krimi af den prisbelønnede forfatter Michael Connelly, med den evigt retfærdighedssøgende politimand Harry Bosch som hovedperson.

"Nattens konger" er den ottende bog i serien med den saxofonspillende politimand Harry Bosch, og alle Bosch-fans kan roligt glæde sig til denne fængslende krimi. Connelly har komponeret en både rørende, vedkommende og klassisk opbygget krimi, med den velkendte dystre og melankolske stemning, som er kendetegnet for hans krimier.

Harry Bosch har afleveret sit skilt og er gået på pension. Men han kan ikke løsrive sig fra en gammel sag, som aldrig blev opklaret. Sagen om et mord på en ung kvinde og et røveri under en filmoptagelse. Han beslutter derfor at benytte sig af sin detektivtilladelse og forfølge sagen. Han erfarer hurtigt, at folk fra politiet og FBI er dybt involveret, og da han bliver anholdt af FBI-folk, går det op for ham, at han må handle på egen hånd uden nogen form for beskyttelse fra LAPD (Los Angeles Police Department).    

Krimiens første sætning lyder som følger: "Ting i hjertet har ingen afslutning". Hermed er døren åbnet for et sideløbende kærlighedstema. Harry Bosch kommer i sine bestræbelser på at opklare sagen i kontakt med sin tidligere kone Elanor, som han stadig nærer dyb kærlighed til. Han tror på teorien om, at man kun møder den store kærlighed en gang i livet. Kærlighedstemaet skaber på fornemste vis modvægten til det kolde og dystre, som ellers præger stemningen i krimien.

Forfatterens dybdegående psykologiske indsigt i personerne er med til at give læseren en følelse af eftertænksomhed under og efter læsningen. Den tidligere politibetjent Lawton Cross, som blev skudt ned under røveriet på filmoptagelsen, og som nu er invalideret fra halsen og ned, spiller en væsentlig rolle i opklaringsarbejdet. Det er bl.a. skildringen af ham og hans kones forfærdelige skæbne, som rører læseren dybt.

"Nattens konger" er krydret med den slags personskildringer, og det er dem, som skaber dybden og dermed en helstøbt krimi.

Det er første gang, jeg har læst en krimi af Michael Connelly men absolut ikke sidste gang. Jeg er allerede kommet til at holde af den ensomme helt Harry Bosch, der går sine egne veje, og jeg glæder mig til at læse de foregående og efterfølgende bøger i den spændende krimiserie.

Oversat af Søren K. Barsøe. Klim, 2006. 279 sider. Kr 299,-

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.