Når cypressen blomstrer - et portræt af Vivi Flindt af Hanne Brandt

Oprettet: 03.05.2004 - 08:00

Bog: "Når cypressen blomstrer" af Hanne Brandt

Bogens forside

I en række samtaler med forfatteren fortæller Vivi Flindt (f. 1943) om sin karriere på Det Kgl.

Forfatter: 
Hanne Brandt
Udgivet: 
2001
Forlag: 
Lindhardt og Ringhof
Sidetal: 
207
Lån bogen - Køb bogen

Dette er en dejlig biografi. Den omhandler mest privatpersonen Vivi Flindt, hendes brud med Flemming Flindt, hendes mand gennem 30 år, og kampen for at finde livet og glæden igen.

Anbefalet af bibliotekar Lida Wengel, Det nordjyske Landsbibliotek

Lån bogen på Bibliotek.dk

Vivi virker meget uselvstændig i forholdet til Flemming Flindt, ”Jeg turde ikke sige fra eller stille spørgsmål, før jeg var over 40.” Hun synes dog at være vokset og modnet en hel del.

Vivi var Flemmings redskab, og da hun ikke længere var aktiv som professionel danser, blev hun kasseret. ”Min forbrydelse var, at jeg ikke kunne standse the biological clock – ikke kunne stoppe tiden.”  Hun ”faldt” ned i et sort hul og skulle gennem hospitalsindlæggelse og selvmordsforsøg, før hun kunne komme op igen. ”…det havde altid ligget i luften at uden Flemming var jeg aldrig blevet til noget! Det havde jeg for så vidt selv accepteret….”. Han kunne ikke klare, at Vivi blev mere selvstændig,  ”… og jeg kan huske, han engang sagde, at det var lettere, da jeg bare altid var enig med ham!”

Hun har stadig følelser for ham, men har erkendt at hans kærlighed forsvandt. Hun vil ikke være bitter, og det synes jeg også, at hun undgår, i hvert tilfælde i bogen. Selvfølgelig har man ikke det bedste billede af Flemming Flindt efter endt læsning, men han bliver ikke svinet til eller skældt ud, og det er befriende!

Hun har en tendens til at romantisere tiden på balletskolen ”… der var ikke jalousi eller misundelse, for vi fik alle sammen chancen efterhånden. Jalousien kom først senere.”, den kom så, da hun var blevet gift med Flemming Flindt og han var balletmester på det kongelige teater, ”indimellem har jeg mærket misundelsen, men Flemming sagde bare: Det er da ikke underligt. Vi har succes, vi har et godt ægteskab og nogle dejlige unger – vi er bare for meget!” Igennem lang tid troede Vivi, at alt var godt, og det kom som et chok, da hun fandt ud af, at alt ikke var som det skulle være.

Jeg har altid været optaget af ballet og ballettens verden. Derfor er det fint med en dansk biografi af en stor dansk danserinde og spændende at høre om Rudolf Nureyev, Erik Bruhn, Henning Kronstam og andre store profiler inden for balletten.
Jeg synes, det er en god bog, der både vil være interessant for alle danseglade og også for dem, der gerne vil læse om kvinder. Første gang jeg læste ”Når cypressen blomstrer”, læste jeg ”Flemming Flindt – trin for trin” umiddelbart efter, og den kan absolut også anbefales!

Kvinfos biografi om Vivi Flindt

Lindhardt & Ringhof, 2001. 207 sider

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.