Mørkere end natten af Michael Connelly

Oprettet: 08.03.2004 - 09:00

Bog: "Mørkere end natten" af Michael Connelly

Bogens forside

Kriminalroman; To bestialske mord viser sig at have en sammenhæng; Politimanden Harry Bosch og profileksperten Terry McCaleb sættes på sagen, og efter en skæbnesvanger fejl opklarer de sagen

Forfatter: 
Michael Connelly
Oversætter: 
Søren K. Barsøe
Udgivet: 
2003
Forlag: 
Århus : Klim
Sidetal: 
345
Lån bogen - Køb bogen

I Michael Connellys fremragende krimi "Mørkere end natten" er vi i selskab med ikke mindre end to af Connellys faste politifolk: Terry McCaleb og Harry Bosch.

Det er mordet på den lurvede og småkriminelle Edward Gunn, der sætter historien i gang. En seriemorder kan være på spil. Men spor har politiet ingen af, og tiden er knap, hvis et nyt mord skal forhindres. Efterforskeren Jaye Winston fra LA Countys sherifembede kontakter derfor sin tidligere kollega Terry McCaleb fra FBIs adfærdsvidenskabelige enhed for at få hjælp. Problemet er bare, at Terry McCaleb (som læsere af romanen "Blodspor" vil vide) nu har trukket sig tilbage af helbredsmæssige årsager og helliger sig sin kone og lille datter. Han vil ikke involveres i politiarbejde. Men, men, men… McCaleb kan jo ikke nære sig, og inden han ser sig om, er han dybt begravet i sagen – til konens store fortrydelse (og bekymring ikke mindst). Han opsluges totalt af mordsagen, og lag efter lag bevæger han sig dybere ned i sporene efter – skal det vise sig – en djævelsk raffineret og intelligent morder.

Samtidigt med denne efterforskning er Terry McCalebs gamle kollega, Harry Bosch fra LAPD, sammen med anklagemyndigheden i gang med sagen mod en yngre filminstruktør, der er sigtet for at have kvalt en ung kvindelig skuespiller. Men også her mangler de klare beviser. Bosch ved, at man har fat i den rigtige mand. Spørgsmålet er bare, hvordan man fælder ham.

Hvordan de to sager krydser hinanden, skal ikke røbes her. Blot skal det nævnes, at det er blændende godt gjort. Et flot og udspekuleret plot. Som i så mange andre seriemorder-krimier kan man jo synes, at plottet er FOR raffineret og urealistisk. Hvorfor er disse seriemordere altid så super intelligente, ja nærmest geniale? Nå, det skal man ikke gruble for meget over. "Mørkere end natten" hører sammen med Connellys andre bøger til i toppen af nutidig amerikansk krimilitteratur. Spændende og velskrevne er de og med et stort samfundsengagement. Dertil kommer en solid psykologisk indsigt.

Som titlen antyder, er bogens tema det destruktive sjælelige mørke, som politifolk kan synke ned i efter at have arbejdet med de mest gruopvækkende forbrydelser i årevis.

Kan varmt anbefales læsere af politiromaner og retssals-krimier.

Oversat af Søren K. Barsøe. Klim, 2003. 345 sider. Kr 299,-    

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.