Mit liv på et fad af India Knight

Oprettet: 08.02.2004 - 09:00

Bog: "Mit liv på et fad" af India Knight

Bogens forside

Journalisten Clara Hutt har alt: en sød ægtemand gennem otte år, to små dejlige drenge, et velordnet liv - og nu synes hun lissom der mangler noget. Lidt uforudsigelighed, måske

Forfatter: 
India Knight
Udgivet: 
2003
Forlag: 
Gyldendal
Sidetal: 
236
Lån bogen - Køb bogen

Hurtige kapitler og et hæsblæsende tempo gør, at India Knights roman "Mit liv på et fad" er ganske god som ren og skær underholdning – og heller ikke meget mere. Litterært og indholdsmæssigt er der ikke så meget at komme efter. Alligevel læste jeg bogen i ét stort drag, netop fordi den underholder og er god at slappe af med på sofaen.

Handlingen kredser om Clara, en 33-årig engelsk kvinde, der er godt gift med den dejlige Robert. Hun har to børn og et afslappet forhold til sit freelance-journalistjob. Hele livet går glimrende; omkring sig har hun gode veninder, der ofte har problemer, som hun altid hjælper med at løse. En af dem har en mand, der er hende utro, en anden skal have et barn, men har ingen mand. Clara har det hele og er godt tilfreds. Eller som hun siger til Robert: "Jeg er lykkelig nok".

Clara er Bridget Jones, et par år efter vi sidst mødte Bridget. Hun har scoret den perfekte mand og fået det liv, Bridget drømmer om. Men kigger man lidt nærmere efter, er alting faktisk ikke helt godt, for livet er blevet forudsigeligt og rutinepræget.

Da Clara i forbindelse med et interview møder danseren Sam Dunphy og kommer til at genere ham på det groveste efter et par gin & tonics for meget, ramler det perfekte liv. Supermoderrollen er svær at håndhæve, og det tidligere så vilde singleliv føles lige pludselig vældigt tiltrækkende igen. At Robert så oveni viser sig at være lidt af et svin gør, at romanen tager en drejning, og lige pludselig er Clara enlig mor til sine to drenge.

Handlingsforløbene er hurtige og indimellem overfladiske, men aldrig har man ondt af Clara. Uanset om hendes liv er perfekt eller ej, har man tillid til, at hun klarer den. Måske ikke altid på den mest hensigtsmæssige måde, men altid med en stor portion humor. F.eks. er forholdet til hendes egen mor, Kate, godt og skarpt beskrevet, og Kates evige indblanding i Claras liv bliver også levende beskrevet og føles lige så irriterende for læseren som for Clara. Som en charmerende og morsom bihistorie følger vi optakten til Kates fjerde bryllup, der runder romanen af på en overraskende måde – for alle.

Let og morsom underholdning til en kold og lang vinteraften. For læsere der holder af "Bridget Jones' dagbog" og de andre romaner af Helen Fielding.

Oversat af Bente Wissing Brøndum. Gyldendal, 2003. 236 sider. Kr. 198,- Se litteraturlisten Noget der ligner Bridget Jones
Se en engelsk liste med "chicklit-romaner"

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.