Man skal gøre en forskel af Kai Vittrup & Andreas Fugl Thøgersen

Oprettet: 19.10.2004 - 08:36

Bog: "Man skal gøre en forskel" af

Bogens forside

I en stribe personlige rejsebreve fortæller chefpolitiinspektør Kai Vittrup om livet som politichef i Basra, hvor han i seks måneder var med til at opbygge en ny og demokratisk politistyrke.

Udgivet: 
2004
Forlag: 
People's Press
Sidetal: 
253
Lån bogen - Køb bogen

Bogens egentlige kerne er Kai Vittrups dagbogsnotater fra det halve år, han tilbragte i Basra i det sydlige Irak, et af de allerhedeste steder i landet

Chefpolitiinspektør Kai Vittrup har aldrig været tilfreds med bare at blive i den vante gænge. Foruden at have stået i spidsen for flere markante politiopgaver her i landet har han været udstationeret i verdens brændpunkter. Her har han gjort en forskel.

'Den skal handle om mennesker', eller også lyder ønsket: 'Den skal handle om noget, der rigtigt er sket'. For de læsere, der kunne have formuleret ovenstående krav, vil denne bog være et fund.

En skribent, Andreas Fugl Thøgersen, kunne se, hvilken god historie chefpolitiinspektør Kai Vittrup kan fortælle. Det var ikke engang kun de gode og spændende ting, som han har oplevet; det drejer sig også om, hvordan en personlighed med en enestående udstråling ER en god historie i sig selv. 

Bogens egentlige kerne er Kai Vittrups dagbogsnotater fra det halve år, han tilbragte i Basra i det sydlige Irak, et af de allerhedeste steder i landet. Her nåede han faktisk at gøre en forskel; sammen med sine medarbejdere fik han skubbet til en proces, der satte et uddannelses- og træningsprogram i gang for den irakiske politistyrke.

Her bliver ikke berettet så meget dramatisk eller etnisk interessant, ingen store armbevægelser. Bare helt stille og roligt, nærmest med lidt underspillet lune, hører vi om, hvor nemt man egentlig kunne gå hen og blive skudt dernede, sådan lidt ved en tilfældighed.

At virkeligheden så har indhentet Kai Vittrup og hans gode indsats i Basra, må vi her i oktober 04 erkende. P.t. har sikkerheden det ikke godt i Irak, men det ændrer ikke på, nærmest tværtimod, at det er en meget spændende bog. I andre af bogens afsnit interviewes Kai Vittrup, læseren ser den ranke skikkelse for sig, for ikke at tale om de gode brune øjne, der også møder én på omslaget.

Vi hører om hans jyske baggrund, om hans korte men vanskelige udstationeringer andre steder i klodens brændpunkter samt om hans hjemlige sikkerhedsopgaver.

Det er både en bog for dem, der sværger til biografier, og det er også en bog til de læsere, der elsker at læse om fjerne egne og tropernes svidende sol. Det hele fortælles ligefremt i en befriende lavmælt og selvironisk tone. Og hvordan var det lige, at chefpolitiinspektøren fik sine sidste-øjebliks-informationer, da han fx skulle til Østtimor? Han gik da på biblioteket!

People's Press, 2004. 253 sider. Kr 249,-

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2017

15.10.2017 - 11:13 - Marit

Wassmo og Pamuk, Marstrand-Jørgensen og Gazan  –  det bliver ved og ved. Jeg har endnu ikke læst septembers must-reads, og nu snapper oktober mig i haserne.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.