Månens mørke side af Nora Roberts

Oprettet: 30.06.2008 - 12:08

Bog: "Månens mørke side" af Nora Roberts

Bogens forside

På flugt fra indre dæmoner efter en grufuld oplevelse har Reece Gilmore slået sig midlertidigt ned som kok i landsbyen Angel's Fists i Wyoming, men hun kommer til at kæmpe hårdt for sin sjælefred

Forfatter: 
Nora Roberts
Udgivet: 
2008
Forlag: 
Cicero
Sidetal: 
383
Lån bogen - Køb bogen

Reece's bil må give op, da hun på sin flugt fra sine problemer ender i en lille by i Wyomings bjerge. Og her vil hun komme til at finde både sig selv igen og måske kærligheden.

'En fremmed kommer til byen ...'
Der er en klassisk start på denne spændings/kærlighedsroman, hvor den fremmede er i dette tilfælde en ung kvinde, Reece, der en aften holder i sin bil med revnet kølerslange lige udenfor en lille bjergby i Wyoming.
Hun får et job i den lokale 'diner'/cafe, hun flytter ind på det lokale hotel på ugebasis og rare mennesker sørger for, at bilen bliver lavet.

Hun falder faktisk godt til, det er nærmest, når man tænker på lokalkoloritten, som at kigge på en blanding af filmene 'Bagdad Café' og  'Fargo'.  Her er den slagkraftige kvindelige caféejer, hendes charmebøf af en søn, den hyggelige og godhjertede ejer af butikken, den kvikke servitrice og alle de andre mere eller mindre spøjse personligheder, ikke mindst den lokale: 'tall, dark and handsome'-fyr, journalisten Brody, der bor i en fjern hytte og skriver krimier.

Og snakken går naturligvis i en lille by: hvem er Reece? Hvad laver hun dér? På en fridag er Reece på vandretur langs floden, hun følger en rovfugl i kikkerten og bliver på den måde langdistance-vidne til noget, der så absolut ligner et mord.

Reece er af forfatteren udstyret med 'en hemmelighed', hun har angstanfald og  på flugt fra 'noget', men hvad? Den lille by har iagttaget hende, set hendes neuroser og der bliver derfor stillet spørgsmålstegn ved mordhistorien. Har hun mon ikke fået pip? Bedre bliver det ikke, da hun selv begynder at tvivle på sin mentale sundhed: hvorfor står al hendes nervemedicin pludselig fremme? Hvorfor står rejsetasken pludselig pakket?

Alt opklares, og helten finder husrtigt ud af Reece's baggrund, han googler hende da bare ... elementært!
Blandingen romantik og spænding fungerer godt nok, den romantiske del er forudsigelig men man opfatter som læser ingen falske toner i forløbet, men thrillerdelen i historien forsinkes bare lidt, når vi også lige skal have lidt sex blandet ind i det hele. Men det er alt i alt upåklagelig spændende underholdning, især er Roberts god til beskrivelserne af den amerikanske lilleby.

Oversat fra amerikansk af Rikke Mai Pohl efter 'Angels fall'. Cicero, 2008. 383 sider.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.