Luftkastellet der blev sprængt af Stieg Larsson

Oprettet: 15.10.2007 - 12:06

Bog: "Luftkastellet der blev sprængt" af Stieg Larsson

Bogens forside

Krimi - Lisbeth Salander ligger på hospitalet efter at have overlevet et skud i hovedet, men hendes makker Mikael Blomkvist fortsætter opklaringen af hendes sag

Forfatter: 
Stieg Larsson
Oversætter: 
Kamilla Jørgensen
Udgivet: 
2007
Forlag: 
Modtryk
Sidetal: 
671
Lån bogen - Køb bogen

Der er kun én god grund til ikke straks at læse ”Luftkastellet der blev sprængt” og det er, hvis man endnu ikke har læst de to første bind i Millennium-serien.

Bogen er en direkte fortsættelse af "Pigen der legede med ilden", og begivenhederne fortsætter nøjagtigt der, hvor forrige bog slutter.

Det er godt, for vi er nok mange, der næsten ikke kunne holde spændingen ud, da forrige bind sluttede og efterlod os frustrerede tilbage med en dødeligt såret Lisbeth Salander og et utal af løse ender. Nu er det tid til at få samlet trådene, for hvordan skal alle de juridiske og politimæssige forviklinger dog kunne løse sig.

Lisbeth Salander er indlagt efter at være blevet skudt i hovedet. På trods af sin kritiske tilstand er hun anholdt og isoleret fra omverdenen og anklaget for bl.a. tre mord, mordforsøg og grov vold.

Mikael Blomkvist udkæmper en noget nær umulig kamp uden for sygehusets mure. Lisbeths historie lyder så usandsynlig, at det vil kræve en fremragende artikel i tidsskriftet Millennium, hvis offentligheden skal overbevises om Lisbeth Salanders uskyld. Men det er ikke nok at rense hende i medierne, politiet og anklagemyndigheden skal også overbevises.

Politiet har nok at gøre med at holde styr på alle de voldshandlinger, der har fundet sted. Sandheden er ikke åbenlys, og de møder uventet modstand fra egne rækker. En sammensværgelse på højeste plan skyr ingen midler for at lede efterforskningen i den retning, der tjener den bedst.

På trods af manglen på en egentlig ny kriminalgåde i dette sidste bind af Millennium-serien, er man fanget fra start til slut. Jeg havde simpelthen glemt, hvor mange ubesvarede spørgsmål, der var fra "Pigen der legede med ilden". Det er dejligt, at historierne bliver fulgt helt til dørs. Ikke noget med et hurtigt "de levede lykkeligt til deres dages ende", men derimod 671 sider, hvor det svenske retssamfund bliver sat på prøve (er det mon muligt at få en retfærdig behandling i dagens Sverige?) Det er spændende læsning, hvor man til tider skal holde tungen lige i munden for at følge med i, hvem der egentligt snyder hvem.

Oversat af Kamilla Jørgensen. Modtryk, 2007. 671 sider.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.

Artikel: Årets anmelderfavoritter

13.12.2016 - 13:52 - Barbara Rugholm Hessellund

2016 synger på sidste vers, og hvis jeg skulle forberede en nytårstale, skulle den tage udgangspunkt i årets litteratur. Hvilken bedre prisme kan man tænke sig?

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i december

04.12.2016 - 00:54 - Marit

Jane Gardam, Håkan Nesser og Bob Dylan er december måneds højdespringere på min skala.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - november 2016

01.11.2016 - 19:06 - Marit

Igen en stor læsemåned, hvor vi kan glæde os til bl.a. Erling Jepsen, Thomas Rydahl, Josefine Klougart og Orhan Pamuk.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2016

03.10.2016 - 10:44 - Marit

Jussi og Reuter; Ragde, Guillou og Murakami, det mærkes at BogForum er lige om hjørnet, og der er meget at glæde sig til.