Love is war 2 - Dantes historie af R. K. Lilley

Oprettet: 21.07.2017 - 09:25

Bog: "Love is war 2 - Dantes historie " af R. K. Lilley

Bogens forside

Siden et voldsomt brud fem år tidligere har Scarlett og Dante levet i et had-kærlighedsforhold til hinanden. Kemien mellem dem er intens, og alligevel bekriger de gang på gang hinanden.

Forfatter: 
R. K. Lilley
Oversætter: 
Lars Bøgeholt Pedersen
Udgivet: 
2017
Forlag: 
Lindhardt og Ringhof
Sidetal: 
432
Lån bogen - Køb bogen

Den dramatiske kærlighedshistorie om et stormfuldt parløb fortsætter med Dante i fokus. Sex, sødme og romantik til unge voksne.

Dantes historie starter, hvor Scarletts slutter, men går samtidig tilbage til nogle af de episoder, vi allerede har hørt fra Scarletts side i første bind. Det giver et helt nyt perspektiv på hændelserne, og der er en hel masse, jeg meget bedre forstår. Faktisk synes jeg, at Dantes historie er endnu bedre end Scarletts. Det kan dog bunde i, at mine mere romantiske sider tager over indimellem. For det er simpelthen så synd for dem, at det er lige til at tude over, hvilket jeg også gjorde i stor stil. 

Dante og Scarlett bekæmper stadig hinanden. De drages hver især af den anden, men bilder sig selv ind, at det udelukkende er hævn og modhævn, men i virkeligheden er det umuligt for dem ikke at være sammen, og de lider begge i stor stil. De finder sammen og skilles flere gange, men endelig synes de at finde sammen om at være sammen. Bastian, Dantes halvbror, prøver at hjælpe dem, og han har noget i ærmet, som virkelig kan vise sig at være effektivt.

Ligesom i ’Love is war 1’, fortælles historien om to menneskers evige had- kærlighedsforhold. Vi møder dem ti år efter deres endelige brud, eller det der skulle have været det endelige brud, men de mødes hele tiden tilfældigt, eller måske ikke så tilfældigt. I Dantes historie ser vi nogle af episoderne fra deres fælles fortid gennem hans øjne, og derigennem får læserne en forklaring på mange af de ting, der i Scarletts historie efterlod os måbende. De mange glimt fra deres fælles opvækst giver bogen noget tiltrængt sødme og romantik midt i alle scenerne, hvor hede sexseancer og tomme løfter bliver brugt som hævn, og hvor hævntørst og jalousi overskygger kærligheden. 

Selvom det er en kærlighedshistorie, er der mange drejninger undervejs, og en del af dem er temmelig overraskende. Som i den første bog gentages de udpenslede sexscener lidt for ofte. Selvom sex er en vigtig del af handlingen, kunne man ønske sig lidt afveksling i beskrivelserne. Det bliver simpelthen til for mange gentagelser.

Sproget er lettilgængeligt og flydende og siderne vender sig selv, så bogen er trods de 430 sider meget hurtig læst. Serien slutter her, og det er en rigtig fin kærlighedshistorie, som jeg vil anbefale til de ældste unge og voksne læsere af romantiske og erotiske bøger. Der er rigeligt med sex til de yngste af de unge.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.