Kun ét liv af Sara Blædel

Oprettet: 26.03.2007 - 18:06

Bog: "Kun ét liv" af Sara Blædel

Bogens forside

Krimi - Kriminalassistent Louise Rick udlånes til Rejseholdet efter fundet af en ung, dræbt indvandrerkvinde -  Spørgsmålet, om det behøver være æresdrab, dukker hurtigt op, og opklaringen giver Lo

Forfatter: 
Sara Blædel
Udgivet: 
2007
Forlag: 
Lindhardt og Ringhof
Sidetal: 
351
Lån bogen - Køb bogen

En rigtig hygge-krimi og en fin behandling af det potentielt springfarlige emne æresdrab. Helt i tråd med Sara Blædels tidligere krimier om kriminalassistent Louise Rick.

Som med Sara Blædels tidligere krimier om Louise Rick og hendes emsige journalistveninde Camilla Lind blev jeg straks draget mod den lækre forside – jeg kan godt lide det strømlinede layout, der er ens og dog forskelligt fra gang til gang.

Med eller uden lækker forside er jeg dog ikke i tvivl om, at "Kun ét liv" bliver en succes – den lever op til de tidligere bøger i serien. Det er skrevet gedigent, uden de store krummelurer og spændingen er intakt fra side et. Jeg kedede mig ikke et øjeblik undervejs, og min hund nåede at blive ganske frustreret, inden jeg kom ud på en søndagseftermiddagstur med den, fordi jeg lige skulle læse næste kapitel – kapitlerne i bogen er nemlig forførende korte, så man hele tiden tænker "jeg kan godt lige nå et kapitel mere …".

Scenariet er denne gang henlagt til Holbæk, hvor mordet på en ung kvinde af anden etnisk afstamning mystificerer politiet og sætter sindene i kog på dele af lokalbefolkningen. Rejseholdet involveres og på grund af sin erfaring med forbrydelser mod unge piger i ikke-danske miljøer udlånes Louise Rick til Rejseholdet og arriverer således i Holbæk.

Mistanken falder hurtigt på familien både i efterforskningen og hos de lokale, men de fysiske beviser er ikke til stede, så sagen kræver fingerspitzgefühl og kendskab til andre kulturer, hvilket Louise Rick besidder i fuldt mål.

Camilla er i byen for at dække historien til avisen og engagerer sig intenst og personligt i den dræbtes og hendes families tragiske historie. Camillas karakter er i høj grad med til at nuancere historien, der ellers let kunne blive ensidig i sin fremstilling af debatten omkring æresdrab og familieliv indenfor de muslimskfunderede kulturer. Men det synes jeg ikke den gør, hvilket jeg faktisk var meget spændt på om den ville, så stor cadeau til forfatteren for det!

En stilsikker vinder i femi-krimigenren, men jeg må også tilstå at ”Kun ét liv” efter endt læsning ikke er en bog, der vil stå printet på min nethinde – hurtigt ind og hurtigt ud. Sådan har jeg også haft det med Sara Blædels tidligere i genren, så den levede også helt op til mine forventninger her.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.

Artikel: Årets anmelderfavoritter

13.12.2016 - 13:52 - Barbara Rugholm Hessellund

2016 synger på sidste vers, og hvis jeg skulle forberede en nytårstale, skulle den tage udgangspunkt i årets litteratur. Hvilken bedre prisme kan man tænke sig?

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i december

04.12.2016 - 00:54 - Marit

Jane Gardam, Håkan Nesser og Bob Dylan er december måneds højdespringere på min skala.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - november 2016

01.11.2016 - 19:06 - Marit

Igen en stor læsemåned, hvor vi kan glæde os til bl.a. Erling Jepsen, Thomas Rydahl, Josefine Klougart og Orhan Pamuk.