Judasbrevet af Eric Frattini

Oprettet: 17.05.2010 - 10:25

Bog: "Judasbrevet" af Eric Frattini

Bogens forside

I sin søgen efter den papyrus, som disciplen Judas angiveligt har efterladt sig, bliver den unge amerikansk-italienske arkæolog Afdera involveret i en kamp på liv og død.

Forfatter: 
Eric Frattini
Oversætter: 
Kirsten A. Nielsen
Udgivet: 
2010
Forlag: 
Politiken
Sidetal: 
444
Lån bogen - Køb bogen

Vatikanet optræder nok en gang som skurken i en konspirationsthriller, og alle behov for spænding og hemmeligheder opfyldes.

Den unge italiensk amerikanske arkæolog, Afdera Brooks, er i gang med arkæologiske udgravninger i Jerusalem, da hun bliver nødt til at afbryde sit arbejde og rejse tilbage til Venedig, fordi hendes elskede bedstemor er blevet alvorlig syg. Bedstemoderen, som er en anerkendt antikvitetshandler, har taget sig af Afdera og hendes søster Assal siden deres forældres død under mystiske omstændigheder, og inden hun dør, sender hun Afdera af sted på en gådefuld mission.

Afdera skal rejse til USA og tømme en bankboks, hvori der ligger en gammel papyrusrulle, angiveligt det såkaldte Judas Testamente. Adera sætter en række forskere til at restaurere og tyde det gamle dokument, og imens forsøger hun selv at følge dokumentet tilbage til findestedet i en grav i Ægypten.

Afdera er totalt uvidende om, at hun, ved at lade dokumentet komme ud i det fri, har påkaldt sig Vatikanets interesse. Den magtfulde statssekretær kardinal Lienart, som er leder af den såkaldte Oktogone Kreds, vil for enhver pris forhindre, dokumentet bliver offentligt kendt, og snart følger det ene mord efter det andet på alle de personer, som har haft kendskab til eller arbejdet med dokumentet – og også Afdera og hendes nærmeste kommer i absolut livsfare.

Frattini er en anerkendt spansk TV-journalist med en lang række fagbøger, bl.a. om den katolske kirke og dens mange hemmeligheder, bag sig, og denne omfattende viden og research udnytter han til fulde i sin roman. Bogen virker således særdeles veldokumenteret og vidende, og selve historien og handlingen holder da også et langt stykke hen ad vejen. Frattini mestrer samtidig til fulde knebet med at forøge spændingen ved på skift at følge heltene og skurkene.

Personskildringerne derimod virker noget stereotype og karikerede, f.eks. er der ikke grænser for, hvad de morderiske munke kan slippe af sted med, og kardinalens evindelige måde med at udtrykke sig i ordsprog og læresætninger virker direkte irriterende.

Romanen slutter egentlig også underligt uforløst, selvom Frattini også her lige får indflettet en sidste overraskelse, men undervejs bliver man dog ganske rimeligt underholdt, og mere kan man vel ikke tillade sig at forlange af en spændingsroman af denne type.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.