Jesus - hjemkomsten fra Egypten af Anne Rice

Oprettet: 11.06.2007 - 12:06

Bog: "Jesus - hjemkomsten fra Egypten" af Anne Rice

Bogens forside

Med baggrund i evangelierne og andre historiske kilder fortælles om Jesus' baggrund og ungdom under eksiltiden i Alexandria og efter hjemkomsten til det politisk urolige Israel, hvor den uge Jesus

Forfatter: 
Anne Rice
Oversætter: 
Marianne Børch
Udgivet: 
2007
Forlag: 
Lindhardt og Ringhof
Sidetal: 
345
Lån bogen - Køb bogen

Hvordan var Jesus som barn? Vidste han allerede fra barnsben, at han var Guds søn? Og hvordan bærer man den viden? Interessant roman om Jesu første år.

Anne Rice er sikkert mest kendt for sine to serier om vampyrer og hekse. I denne nye serie tager hun fat i noget helt andet – nemlig Jesus.

Efter Jesu fødsel drager Josef og Maria med deres familie til Egypten for at undslippe Herodes, der myrdede alle børn under to år for at slå den kommende "jødernes konge" ihjel.

I Egypten vokser Jesus op sammen med sin familie i Tømrernes Gade, hvor Josef ernærer sig som tømrer. Jesus hjælper, men går også i skole hos den lærde og rige Philo. En dag slår Jesus under et skænderi en anden dreng ihjel. Han bringer ham tilbage til livet, men hændelsen bringer så meget uro, at familien drager tilbage til Israel, hvor kong Herodes netop er død.

I Jerusalem oplever Jesus optøjerne og voldsudgydelserne, der fulgte Herodes død. Familien når dog uskadt til Nazaret, og her begynder Jesus for alvor at søge svarerne på de mange spørgsmål, der dukker op i hans tanker. Hvorfor kan han få lerfugle til at flyve? Var det ham, der helbredte onklen Kleofas? Og hvorfor må han ikke få at vide, hvad der skete den nat, han blev født?

Anne Rice har lagt et stort research arbejde i serien om Jesus. Hun har bestræbt sig på at følge de historiske begivenheder tæt og bruger romanen til at forsøge at forklare Romerrigets fald, samt forklare hvorfor kristendommen overhovedet vandt indpas.

"Jesus - hjemkomsten fra Egypten" fortælles af Jesus selv. Han er syv år og ved ikke noget om sin baggrund i romanens start. Efterhånden opdager han mere og mere af sandheden, og jo mere viden han får, jo bedre bliver romanen.

Anne Rice skriver flydende, men det er nok et spørgsmål om smag, hvorvidt man kan lide de mange salmer og bønner, hun fletter ind, ligesom de mange navne kan være svære at holde styr på. Begge dele viser den store research, der ligger bag, men bryder også historien op efter min mening.

Romanen er dog interessant nok, og som sagt bliver den bedre og bedre mod slutningen, så jeg hopper nok også på næste bind i serien.

Oversat af Marianne Børch. Lindhardt & Ringhof, 2007. 346 sider.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.